Kako prepoznati puder koji se pokvario?

Kompaktni puder

Kompaktni puder nekada može da traje i do dve godine jer ne sadrži vodu koja pospešuje razvijanje bakterija.

Ako je došlo do promene boje, naročito ako primećujete neidentifikovanu sivkastu nijansu u kutijici, ili vam na licu ne ostavlja nikakav trag, vreme je da ga bacite jer mu je definitivno prošao rok.

Tečni puder


Tečni puderi su nešto drugačiji. Oni nakon nekog vremena korišćenja baš i ne mirišu najsvežije, ali morate da budeti svesni da svaka intenzivnija promena mirisa od početka upotrebe nije dobra. To je svakako jedan od znakova da vam je neophodan novi tečni puder.

Kao i kod varijante u kamenu, još jedan od sigurnih znakova pokvarenog tečnog pudera jeste promena boje. Ukoliko se nijansa ne poklapa sa nijansom vašeg lica kao nekada, vreme je da vaš neseser obogatite novim proizvodom.

Međutim, najvažniji i najpriktičniji znak jeste upravo promena teksture. Ako primetite da je tečnost u bočici postala gušća nego inače i da je više grumenasta, sigurno je da je rok trajanja prošao i da bi trebalo da posetite najbližu drogeriju ili parfimeriju.

Pročitajte više: Tri saveta za postojani tečni puder

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris True Match The Powder

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Infaillible 24-H Matte

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City: Glam at home sa Enom i Paulom

Ena i Paula su pripremile ovaj makeup tutorijal u kom ćeš videti da je Glam Look moguće postići i kod kuće, i to sa proizvodima koje možeš naći u najb...