Kako se pravilno koristi maska za lice od gline?

Pored svakodnevne jutarnje i večernje rutine nege lica, nekada treba ugoditi sebi i svojoj koži i „razmaziti se“ dodatnim korakom u beauty ritualu. Prema tome, dva do tri puta nedeljno se možete častiti kućnim „detoks“ tretmanom maskama za lice od gline, a mi vam predstavljamo potpuno uputstvo za njihovu upotrebu.

Kako da je pravilno nanesete?


Pre svega, bitno je da znate da se maske za lice uvek nanose na čistu kožu pa je potrebno da, ako ste se prethodno našminkale, temeljno skinete šminku uz pomoć micelarne vode, a potom i umijete lice. Tako ćete pripremiti kožu za nanošenje maske od gline koju uvek stavljajte u tankom sloju jer je samo mala količina proizvoda potrebna da „odradi svoj posao“.

Dodatno, znajte da ovaj tip maske možete nanositi na celo lice ili samo lokalno na delove lica. Možete i da se koristite multimasking tehnikom i stavite različite varijante na različite delove lica kako biste odgovorili na njihove drugačije potrebe.

Koliko dugo treba da stoji na licu?


Držanje maske od gline predugo na licu je jedan od najvećih beauty grehova. Kako ne biste pravile ovu grešku, ne preterujte i zapamtite da je 10-15 minuta sasvim dovoljno za optimalne rezultate. Ne dozvolite da vam se maska potpuno osuši na licu jer to može da dovede do dehidratacije kože, a to sigurno želite da izbegnete.

Kako da je najlakše skinete?

Kako biste je na najbrži način uklonile, prvo lagano vlažnim prstima omekšajte osušenu masku na licu. Nakon toga, samo je jednostavno isperite mlakom vodom, opet masirajući lice kružnim pokretima.

Na kraju, osušite lice blago ga tapkajući peškirom i nanesite kremu za hidrataciju kako biste upotpunile ovaj spa ritual kod kuće.

Pročitajte još: 4 koraka za pravilno nanošenje tečnog korektora

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

    Poručite odmah

Povezane teme: maske za lice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najtraženiji Kiehl's proizvodi stižu u obliku gotovih setova

Kiehl’s, legendarni brend koji stoji iza brojnih visoko-kvalitetnih proizvoda za negu kože i kose, rešio je da svoje kupce obraduje setovima za negu k...