Kako se pravilno popravlja tečni ruž

Svaka od nas se makar jednom suočila sa problemom popravljanja šminke tokom bitnih događaja i kako je to nekad nemoguće izbeći, možemo bar da učinimo da naša šminka duže potraje i da nam njeno popravljanje uz nekoliko malih trikova bude olakšano.

Tečni karmin sa mat finišom je dugotrajniji od klasičnih ruževa, te je već njegovim odabirom razmišljanje o popravljanju šminke manje učestalo.


Naš predlog su neki od trenutno najpopularnijih proizvoda na tržištu -  Maybelline New York SuperStay Matte Ink ruževi, koja garantuju dugotrajan efekat. Reč je o liniji od 8 nijansi koje se savršeno uklapaju u sve stilove šminkanja.

Nakon pravog odabira tečnog ruža, važno je naučiti nekoliko pravila o njegovom nanošenju.


Na prvom mestu je balsam za usne koji ne treba zaboraviti, a zatim i olovka u boji odabranog karmina kojom ćete uokviriti usne. Tečni ruž zatim pažljivo nanesite u dva sloja, a nakon svakog nanošenja višak uklonite tako što ćete usne blago utapkati papirnom maramicom. Na ovaj način, obezbedili ste sebi dugotrajnu šminku i nećete morati da brinete o njenom čestom popravljanju.

Ipak, kada dođe momenat za to, morate znati na koji način je najbolje naneti novi sloj ruža, nakon već postojećeg.

 

Brojni svetski poznati šminkeri govorili su o ovoj temi otkrivajući svoje načine za najbrže i najlakše popravljanje tečnog karmina, kako bi i nakon ispravke usne izgledale sveže i uredno.

Njihov prvi i najvažniji savet jeste da, ukoliko ste umogućnosti, vlažnom maramicom za skidanje šminke prvo potpuno uklonite ostatke prethodno nanešenog ruža. Nakon ovoga, usne će postati vlažnije i mekše te samim tim i spremne za novo nanošenje ruža.

A šta ako ne možete ponoviti šminkanje usana „od nule“?


Ukoliko nemate dovoljno vremena za kompletno uklanjanje i ponovno nanošenje ruža, predlaže se da maramicom uklonite samo šminku sa unutrašnjeg dela usana, dok ivice možete ostaviti na njihovom mestu. Zatim po sredini usana možete ponovo naneti ruž koji će nakon ovakvog postupka izgledati urednije i sveže.

Druga opcija je da, pored tečnog, uvek sa sobom nosite i klasičan mat ruž u istoj nijansi, koji ćete naneti samo po sredini usana kada dođe do momenta prepravke. Na ovaj način, postići ćete isti željeni efekat.

Pročitajte još: Makeup trend: Dugotrajne mat usne by Dunja Jovanić

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Believer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Heroine

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Romantic

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Pioneer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Loyalist

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Dreamer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Lover

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Voygaer

  Poručite odmah

Povezane teme: ruž

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup In The City: Taksi izazov sa Enom i Martinom

U najnovijoj Makeup In The City epizodi Ena Luna i Martina su se našle u makeup taxiju, na jednom vrlo truckavom putu, sa dva različita makeup zadatka...