Kako skinuti mat karmin by Dunja Jovanić

Mat karmini su sjajna stvar. Dugotrajni su, pigmentovani, ne osećate ih na usnama, nema potrebe da ih često popravljate u toku dana. Ja ih koristim u najrazličitijim nijansama, a trenutno mi je omiljeni Maybelline New York Super Stay Matte Ink 05 Loyalist, koji je nešto između svetloroze i nijanse kajsije. I iako ja imam tamniji ten, ova nijansa mi super odgovara. 

Kako skinuti mat karmin by Dunja Jovanić

Super Stay Matte Ink je toliko dugotrajan, da ponekad zaboravim kad sam ga stavila. Međutim, baš zbog svoje dugotrajnosti, nekada je te ruževe dosta teško skinuti na kraju dana. 

Evo par trikova kako najlakše skinuti dugotrajni mat ruž:

Uljani skidači šminke

Iako se uljani ili dvofazni skidači šminke obično koriste za skidanje šminke sa očiju (na primer vodootporne maskare), meni su se pokazali kao odlični za skidanje dugotrajnih mat ruževa. Stavite malo uljanog skidača na tufer, prislonite na usne, držite par sekundi tufer na usnama i onda lagano skinite ruž sa usana pokretima od sredine ka krajevima usana.

Vazelin

Vazelin se najčešće koristi za suve delove kože, ali je trik u tome da ga možete koristiti baš za skidanje ruža. Kako? Nanesite vazelin na usne i ostavite ga par minuta da razgradi ruž. Zatim uzmite parče tkanine ili peškirić, nakvasite ga toplom vodom i kružnim pokretima skinite ruž sa usana. 

Maslinovo ulje

Ukoliko nemate ni uljani skidač, ni vazelin pri ruci, zavirite u kuhinju. Imate maslinovo ulje? Rešen problem! Stavite malo maslinovog ulja na prste, umasirajte ga u usne, dok se proizvod ne razgradi potpuno, pokvasite vodom tufer i polako skinite ostatke ruža. Umesto maslinovog ulja, može da posluži i baby ulje. 

I ne zaboravite negu. Nakon što se uklonili mat ruž, obavezno nahranite usne balzamom, jer su ceo dan bile pod mat karminom. A takođe je preporuka da i pre mat karmina stavite balzam za usne, kako vam ruž ne bi previše isušio usta.

Pročitajte još: 5 najčešćih grešaka koje praviš sa mat karminima

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 05 Loyalist

    Poručite odmah
  • Garnier Biphase Micellar Cleansing Water in Oil

    Poručite odmah

Povezane teme: karmin, ruž, dunja jovanić, imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

4 koraka do punijih usana

Bez obzira da li su ti usne prirodno tanke pa želiš da ih dodatno istakneš, ovo su tajni trikovi koji će ti pomoći da brzo i lako dobiješ pune usne, ...