Kako smanjiti proširene pore

Bilo da imate svoju omiljenu masku koje se ne odričete ili ste, pak, ljubiteljke sve popularnije multimasking tehnike koja udovoljava različitim potrebama mešovite kože, sigurni smo da ste već savladale sve argumente ZA ovaj nezamenljivi korak temeljne nege.

Takođe, ukoliko vaši favoriti dolaze iz L'Oréal Paris Pure Clay linije maski za lice od gline, onda će vas sigurno obradovati saznanje da je ova beauty „porodica“ porasla za još jednog člana. Reč je o novoj Anti-Blemish maski koja obećava da će vaša koža biti još blistavija i svežija.

 

Stara-nova formula

Iako se zbog svoje atraktivne plave boje na prvi pogled drastično razlikuje od Purify, Glow i Exfo verzija, i Anti-Blemish opcija može da se pohvali formulom koja sadrži tri vrste gline. Naime, reč je o već dobro poznatom moćnom spoju tri sastojka:

- KAOLIN – bela glina koja upija nečistoće i prekomerni sebum;

- MONTMORILONIT – glina bogata mineralima koja deluje protiv nesavršenosti;

- RASUL – glina sa visokom koncentracijom oligo-elemenata koja pomaže u pročišćavanju tena.

Međutim, ono po čemu se ovaj novitet izdvaja jeste činjenica da sadrži i ekstrakt morskih algi te je prvenstveno namenjena masnoj koži sklonoj nepravilnostima. Kombinacijom tri vrste gline i algi dobijena je maska veoma kremaste teksture koja bez isušivanja dubinski pročišćava kožu i sužava pore.

Savet za upotrebu

Anti-blemish masku nanesite u tankom sloju na čisto lice i sačekajte 5-10 minuta da se osuši. Nakon toga, uklonite je vlažnim peškirom ili mlakom vodom i otkrijte potpuno transformisanu, pročišćenu kožu.

Možete je koristiti dva puta nedeljno i već nakon jedne nedelje upotrebe ćete primetiti da su pore slabije vidljive, a redovna upotreba će dovesti do toga da je masni sjaj na površini lica vidno smanjen. To je, složićete se, nešto čemu osobe sa masnom kožom teže, a naročito žene koje se svakodnevno šminkaju i žele da zadrže celodnevni mat finiš svog omiljenog tečnog pudera.

Pročitajte još: Beauty rutina za žene koje se svakodnevno šminkaju

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Anti-Blemish Mask

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, dnevna rutina, večernja rutina, maske za lice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Puder i serum u istoj bočici: L’Oréal Paris True Match Nude

L’Oréal Paris predstavlja novi višenamenski proizvod True Match Nude, tonirani serum sa 1% čiste hijaluronske kiseline. Otkrij sve njegove benefite...