Kako sprečiti skupljanje senke na prevoju kapka

Dosta je bilo! Zaista to mislimo i otvoreno kažemo, jer nam je već dosadilo da iznova i iznova pokušavamo da kreiramo savršeni makeup koji nam za tili čas pokvare senke koje se jednostavno nakupe u prevojima kapka. Ovo zaista može delovati odbojno, a to nikako ne želimo da uradimo sebi.

Ako i tebi skupljanje senke zadaje glavobolju i probleme, onda je vreme da se pozabaviš tehnikom nanošenja i savladaš neka osnovna pravila.

Ne potcenjuj važnost baze!

Upotreba baze za senke je podjednako važna kao i upotreba baze za lice u kreiranju savršenog makeupa. Baza za senke se razlikuje od prajmera koji se nanosi na lice po svojoj formuli koja na kapcima ostavlja nevidljivi sloj (film) koji sprečava senke da se skupljaju u prevoju kapka. Baza za senke se može nanositi kako pre tako i posle tečnog pudera.

Biraj samo senke u prahu

Kako ne bi imala problema sa skupljanjem senki u prevoju kapka, jednostavno zaboravi na tečne i masne senke. Ovakve senke su podložnije klizanju i „deformisanju“. Preporučujemo ti da se zadržiš na paleti senki u prahu.  Idealna paleta za svakodnevnu upotrebu, kako za poslovne prilike tako i za opuštene večeri sa prijateljima je Color Riche La Palette od L’Oreal Paris, i to u svojoj Nude varijanti. Ova paleta sadrži 10 nijansi i četkicu za nanošenje, koja ti može mnogo pomoći u misiji zvanoj „izbegnite skupljanje senki u prevoju kapka“. Uz pomoć četkice, senke se lako nanose i blendiraju čime ćeš izbeći gomilanje proizvoda na određenim mestima. Senke u prahu imaju dobru pokrivnu moć, a njihove boje zadržavaju intenzitet tokom dužeg vremena. Tekstura sama so sebi ne dozvoljava neželjeno razmazivanje i skupljanje u prevojima kapka.

Korektor pre senki

Ovo je samo jedan ot trikova kojim se služe poznati šminkeri. Umesto prajmera, nanesi svoj omiljeni korektor za prekrivanje sitnih nedostataka. Korektor je idealna zamena za bazu i predstavlja odličnu podlogu za nanošenje senki u prahu. Naša preporuka je da upotrebiš True Match korektor, koji se veoma lako nanosi i perfektno se stapa sa bojom tvog tena.

Tečni puder pre senki

Još jedan od trikova velikih šminkera, za koji mnogi nisi čuli. Kada nanosiš tečni puder na lice, slobodno nanesi malu količinu proizvoda i na kapke i dobro ga izblendiraj. Ovo će biti idealna podloga za kasnije nanošenje senki koje se neće skupljati u prevoj kapka. Još jednom, naša preporuka je tečni puder iz True Match kolekcije. Ovaj puder se prilagođava boji kože, i čini je nežnom i veoma glatkom. Još jedna dobra strana ovog proizvoda je što ga možeš naneti u maloj količini kako bi dobila nežnu, delikatnu završnicu ili pak u nešto većoj količini za bolju pokrivnost i jači intenzitet senki. Nanet pre senki, True Match tečni puder će zaustaviti neželjeno skupljanje senku u prevoju kapka. Savršeno, zar ne?

 

Pročitaj još o: Oružje za zavođenje: Naučite da šminkate oči u skladu sa njihovom bojom!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Loreal Color Riche La Palette Nude

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris True Match Concealer

    Poručite odmah
  • True Match L'Oreal Paris

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako treba da izgelda tvoj makeup ako nosiš šiške

Promena frizure podrazumeva i promene u tvojoj makeup rutini, šiške imaju svoj veliki come back pa je logično da je neophodno da svoj makeup prilagodi...