Kako staviti puder kao profesionalni šminker by @anastasijastasha

Koža nije uvek savršena i često mi se desi da baš kada imam neki bitan događaj, nešto se dogodi na mom licu. Puder tu priskače u pomoć da spase dan i veoma je bitno koji puder biramo i kako ga nanosimo.

Imala sam priliku da me šminkaju mnogi profesionalni šminkeri, i pokupila sam par trikova od njih.

Ovaj magični proizvod, puder za lice, pomaže da nam ten na licu bude izjednačen i savršen, a koža glatka. 

Kako staviti puder kao profesionalni šminker by @anastasijastasha


Za koju god vrstu pudera da se odlučite, ne zaboravite pravilo broj jedan – da vam lice bude čisto. Pravilo broj dva je da, ma kakvu kožu imate, pre pudera hidrirate lice kremom.

Mnogi puderi dolaze sa prajmerom u okviru iste linije, pa bih tako mogla da vam preporučim L’Oreal Paris Infallible Matte tečni puder i bazu, odnosno prajmer. On je posebno dobar za masnu ili kožu sa masnijom T-zonom i idealan je za leto.

Kako naneti puder?

On se preporučuje svim tipovima kože, a ja ga lično najčešće koristim jer ima srednju pokrivnu moć (u odnosu na sve vrste pudera). Nijansu birajte tako što puder stavite na ivicu vilice i ona nijansa koja „nestane“ na vašem licu je prava za vas.

Uvek ga možete nanositi prstima, ali ako želite profesionalno nanošenje, birajte četke od sintetičke dlake. One ne upijaju mnogo proizvoda i tako imate veću pokrivnu moć (nego kada nanosite tečni puder prstima). Klasične su one pljosnate, a ima i ravno sečenih i okruglastih četki. Ima i onih „tvor“ četki koje su dole gušće, a pri vrhu ređe i njima se dobija lagana pokrivenost i prirodan izgled. Njima se puder nanosi blagim kružnim pokretima.

Meni omiljen način za nanošenje tečnog pudera je beauty sunđer koji se prvo pokvasi, a onda se njime tapka puder po licu. A kada već pričamo o ekspertima, L’Oreal Paris True Match je jedan od najpopularnijih tečnih pudera na svetu i šminkeri ga obožavaju.

Pročitaj više: 10 zapovesti tečnog pudera​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Infallible 24-h Matte

Povezane teme: tečni puder, puder, poznati

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Predstavljamo nove makeup trendove Paris Fashion Week-a

Koji od ovih makeup trendova ćeš ti da isprobaš prvom prilikom...