Kako ukloniti tvrdoglavi sjaj za usne

1. Dnevna krema


Imate pri ruci svoju hidratantnu dnevnu kremu? Odlično, jer je ona sve što vam je potrebno da se rešite ostataka "tvrdoglavog" sjaja sa svojih usana!

Stavite malo kreme na vrh prsta i jednostavno je utapkajte na usne, a potom ih obrišite suvim ubrusom ili tuferom.

2. Balzam za usne

U zavisnosti od toga koliko je baš sjaj “uporan”, ovaj proizvod pomoći će vam da uklonite većinu ili sve njegove tragove.

Najpre nanesite nekoliko slojeva balzama za usne, a onda sačekajte minut do dva kako bi površinski sloj kože usana počeo da ga upija. Potom uradite mini piling uz pomoć četkice za zube (koju ćete ubuduće koristiti isključivo za negu usana) tako što ćete nežnim i kružnim pokretima prelaziti preko usana.

Ovaj metod je veoma efikasan i deluje odmah, ali je neophodno da budete pažljivi – prejak i predug tretman može da dovede do pucanja kože.

3. Trik s peškirom


Umočite hrapav peškir u vruću vodu, a potom njime protrljajte usne. Na ovaj način veoma se lako uklanjaju i providni, i nude, i sjajevi jarkih boja. Imajte na umu da se tako nećete rešiti vodootpornog sjaja.

Međutim, čak i ako je vaš sjaj za usne vodootporan, ovo je odlična priprema za skidanje šminke sa usana pre korišćenja nekog od proizvoda namenjenih tome. Ako ste primetili da vam polazi za rukom da se rešite ostataka sjaja, ali ne u potpunosti, ponovo umočite peškirić u vruću vodu i ponovite treman.

4. Micelarna voda/gel

Sipajte na tufer ili higijenski štapić malo micelarnog gela L'Oreal Paris Skin Perfection, proizvoda koji je veoma efektan u skidanju tragova sjaja za usne. On je veoma blag, neutralnog mirisa i omogućava vam da u nekoliko poteza očistite kožu usana.

Ne samo što će vaše usne biti besprekorno čiste već ćete ih “počastiti” i odličnom negom, jer micelarni proizvodi hidriraju kožu i nisu agresivni. Štaviše, oni se posebno preporučuju za osetljivu kožu, tako da će usnama prijati ovakav način nege.

5. Maslinovo ili bebi ulje


Na ivicu tufera ili higijenski štapić sipajte vrlo malo maslinovog ili bebi ulja i pređite njime nežno preko usana. Tako je jednostavno!

Više na: Večernja beauty rutina

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Skin Perfection Micellar Gel

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Gentle Eyes and Lips Make-up Remover

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Extraordinary Oil

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, sjaj za usne, večernja rutina, skidanje šminke

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Krema za područje oko očiju: Koju izabrati i kada?

Kako je koža oko očiju tanja i osetljivija od ostatka lica, ne čudi što prve znakove starenja primećujemo upravo u ovoj regiji. Ipak, adekvatni prepar...