Kako zaštititi kožu od niskih temperatura?

Iako je sunce poznato kao glavni neprijatelj kože, zima i hladnoća joj takođe mogu naškoditi. Hladan vetar i suv vazduh, pa i česte temperaturne promene u prostorijama isisavaju prirodnu vlagu iz kože što je čini ispucalom i suvom. Isušena koža zateže i svrbi, a sve to uzrokuje i ubrzano stvaranje bora i staranje kože.

Zdrava koža počinje uravnoteženom i pravilnom ishranom, a najbolji rezultat postiže se tek onda kada kontiniurano hranimo kožu iznutra.

Za nju je posebno važan unos omega 3-masnih kiselina koje kožu, ali i kosu, čine lepšom i zdravijom.

Vruće kupke i preduga tuširanja eliminiraju zaštitna ulja iz kože čime se koža dodatno isušuje.

Najbolje za kožu je kratko tuširanje u toploj vodi, a odmah nakon tuširanja, dok je koža još vlažna i pore otvorene, na kožu nanesite hidratantnu kremu koja će je nahraniti.

Piling lica pomaže da se uklone mrtve ćelije s površine i omogućava bolje prodiranje hidratantnih krema u kožu. Ukoliko je koža lica izrazito suva, trebalo bi da izbegavate piling sa granulicama koje u ovom slučaju mogu delovati pregrubo.


Budući da se vlaga kože smanjuje tokom hladnijih dana, treba izbegavati upotrebu sapuna, a koristiti kremaste ili gelaste proizvode na bazi ulja, koji ne smanjuju hidratantnost kože.

Pročitaj više o: Da li se vaša rutina šminkanja razlikuje leti i zimi by @imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se