Kakvu šminku odabrati na intervjuu za posao? Lancôme ekspert Liza Eldridž deli savete sa vama (VIDEO)

Ako ste sigurni u svoje poslovne sposobnosti i u vezi sa onim što ćete na intervjuu reći, onda je sve na čemu treba da poradite - adekvatan izgled. Treba da izgledate čisto, sveže i profesionalno!

Sudeći po istraživanju koje je sproveo Harvard univerzitet, a pokrio The New York Times, koliko i odgovarajuće poslovne veštine, nošenje diskretne šminke će vam pomoći da dobijete posao koji želite. Najbolji britanski make-up ekspert Liza Eldridž pokazaće nam i kako.

Odlična koža: tajna svežeg i odmornog izgleda

Čak i ako se niste naspavali, premotavajući moguća pitanja ili ste bili nervozni i prosto niste mogli oka da sklopite , važno je da delujete spremno. “Jedna stvar koja će uvek učiniti da izgledate pribrano je – sveža koža lica. Ako vam koža dobro izgleda i vi ćete se dobro osećati!

 

1. Tečni puder i hajlajter

Nanesite tanak sloj tečnog pudera sunđerom na čisto i hidrirano lice. Pokrijte tamne senke gde je ton kože nejednak i dobro ublendajte.

Upotreebite zatim halajting korektor ispod očiju, što će pomoći pogotovo ako ste malo spavali i izgledate naduto. “Zaista će vam pomoći da podkrijete te tamne kolutove i učiniti da delujete budno i odmorno”, kaže naš ekspert. Možete malo korekora utapkati i na obode usana, naročito na kupidonov luk pre no nanesete karmin.

2. Korektor

Ako imate neke promene na koži ili crvenilo koje bi želeli da prikrijete, upotrebite jači korektor nanoseći ga malom četkicom, ali potrudite se da ga ublendujete vrhovima prstiju da prelaza, kako ne bi bio uočljiv. “I potrudite se da boja  korektora bude identična boji pudera za stvarno nevidljiv rezultat”

3. Puder u prahu ili kamenu

Nanesite zatimmalo pudera u prahu ili kamenu, u zavisnosti od svog tipa kože (masna, suva, kombinovana) kako bi matirali bilo koju sjajnu masnu regiju lica.

4. Senke za oči i ajlajner

Liza koristi vodootporni krejon, koji nanosi na ivicu kapka, a zatim ga blenduje prstima. Preporučuje da se koristi kao baza za senku ili sam – a to je pogotovo dobar proizvod za one od nas koji smo uvek u jutarnjoj žurbi!  Možete ga upotrebiti i da naglasite donju liniju kapka “ako želite suptilan, mekani smokey efekat na očima”, savetuje Liza.

Naš ekspert zatim dodaje tamno braon senku na sam koren trepavica, što oku donosi bolju definiciju. Zatim se boja ublenduje, ne zaboravljajući malo senke I na spoljašnje uglove oka.

5. Maskara

“Jedna stvar koja uvek čini da se osećam samouvereno je ako na sebi imam puno maskare”. Važno je da nenesete bogat sloj i u unutrašnje uglove “gde četkicu zaista umasiram od korena, podižem obrve i cikcak pokretima na gore izvučem maksimum dužine i gustine”

 

6. Dobre obrve “završavaju posao”

Da izvučete maksimum iz svojih obrva, popunite sve praznine olovkom i četkicom, zadržavajući pokrete mekim I laganim. Tajna je u blendanju boje  četkicom – ne želimo da zadržimo vidljive linije. Fokus treba da bude na tvjoim očima, ne na tvojim obrvama. “Mislim da ako stvarno tvoje obrve dominiraju, a pokušavaš da pažnju zadržiš na svojim očima i pogledu – obrve onda odbvlače pažnju a to ne želiš.” Tvoje obrve treba da uokvire tvoje lice, a ne da preuzmu igru.

7. Rumenilo – ne previše rumeno

Ne želiš da ti obrazi budu baš previse roze i rumeni, kao da si pretrčala marathon. Želiš da izgledaju poslovno. Poželjno je da rumenilo svedeš na minimum, pogotovo ako lako pocrveniš ili u prostoriji za razgovor može biti toplo. Želiš da deluješ smireno, opušteno i pribrano sve vreme.

8. Usne: neka bude udobno

“Treba da odabereš boju koja odgovara tebi I tvojoj ličnosti.” Savetuje Liza. Takođe, izbegavaj karmine koji zahtevaju puno pažnje, pogotovo ako su glossy i teški za hendlovanje  i ako se mogu preslikati i na zube, što definitivno ne želiš.  – jer će takav karmin učiniti da se osećaš nelagodno onda kada pokušavaš da se fokusiraš na ono što je zaista važno. Zato odaberi nešto jednostavno i udobno. Liza voli da koristi karmin koji je lagan i koji pri tom I hidrira, što daje maksimum komfora.

Ekstra savet: seti se da ovo možda i nije najbolji trenutak za isporbavanje novih izdanja, boja i proizvoda, kaže Liza. Treba da se osećaš udobno i samouvereno, bez fokusa na make-up.

 

I eto! Trebalo bi da si spremna za bilo šta što ti se na putu pojavi, zato srećno i zgrabi taj posao!

Povezane teme: šminka, formalna šminka, dnevna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sve što možda nisi znala o beauty brendu NYX Professional Makeup

Poreklom iz Amerike, tačnije Los Anđelesa, ovaj globalni brend posluje na više od 70 tržišta, poznat je po proizvodima koji zadovoljavaju visoke krite...