Koja je savršena nijansa crvene za vaše usne by @anastasijastasha

Drage moje, do sada ste, iz mojih prethodnih tekstova verovatno već naučile koliko su podtonovi bitni kada je šminka u pitanju. Mnoge od vas su isprobale razne nijanse crvenih karmina, a ovde ću vam otkriti par trikova kako da izaberete najbolju nijansu, samo za vas.

Za početak, odlično rešenje je L'Oreal-ova Color Riche Lip Pallete Red, crvena paleta karmina, gde lako možete eksperimentisati i naći idalnu nijansu, možete čak i mešati više njih i kreirati ombre usne. Pročitajte još: 5 koraka do ombre usana.

Kada je crveni ruž u pitanju, nije toliko bitna boja koja vam odgovara, više se radi o nijansi i intezitetu crvene koja najbolje ide uz vaše lice.

Podelićemo crvene karmine u 3 osnovne nijanse: narandžasto - crvene, crveno - plavkaste (sa plavim, hladnim podtonom), ili klasično crvene.

1. Narandžasto - crvene nijanse

Idu bolje na tamniju, preplanulu kožu, jer se na svetloj koži mnogo više primećuju, dok su na tamnijoj suptilnije i bolje se utapaju.

Boja kose takođe igra bitnu ulogu u biranju nijanse karmina. Želim da naglasim da svaka žena može nositi apsolutno svaku nijanu crvene, ali, ovo su mali trikovi koji vam pomažu da izaberete personalizovanu nijansu za vas.

Za osobu svetle kose, sa žućkastim podtonovima lica, najbolje su, narandžasto - crvene nijanse karmina.

2. Crveno - plavkaste (sa plavim, hladnim podtonom)

Ukoliko ste plavuša sa ili ružičastim podtonovima lica, za vas su crvene nijanse karmina sa plavim podtonovima (koje ja na primer najviše koristim). 

Za osobe sa tamnijom kosom, uz tamniju odeću bolje će ići ove dve nijanse ruža, koje opet birate u odnosu na podtonove.

3. Klasično crvene

Ukoliko nosite svetliju odeću, odlučite se za jače crvene nijanse, koje vuku na bordo ili koje imaju sedefa ili sjaja u sebi.

Pročitajte još: 285 nijansi crvene – pronađi pravu za svoj karmin!

Registrujte se / Prijavite se