Kojim redosledom treba nanositi make-up proizvode

1. Nega

Na očišćeno i tonirano lice stavlja se krema za hidrataciju koja je ujedno i osnova za prvi korak u šminkanju. Kada koža upije sve to prelazimo na prajmer. Prajmer omogućava tečnom puderu da se ne vezuje direktno za lice već za taj proizvod. Pored toga, čini površinu naše kože glatkom i spremnom za dalje šminkanje.

2. Korektor
Kada završimo sa pripremom, prelazimo na šminkanje lica. Korektor stavljamo pre tečnog pudera zato što će tako najefikasnije prekriti sve nepravilnosti. Treba ga naneti specijalnom četkom ili štapićem na čijem se vrhu nalazi sunđer. Ne smemo ga stavljati prstima jer će se boja zadržati na vrhovima prstiju, a na licu će ostati otkriveno ono što pokušavate da sakrijete.

3. Tečni puder


Boju tečnog pudera određujete tako što ćete manju količinu testera naneti na predeo vilice i razmazati. Izbegavajte isprobavanje pudera na ruci jer često nije identične boje kao lice.  Ako se tečni puder nanosi na veći deo lica, onda je neophodno da se njime naprave lagani prelazi preko vrata i lica kako ne bi postojala vidna razlika u nijansama.

4. Puder u prahu

Ovaj proizvod je važan u šminkanju jer on fiksira i matira sve što je prethodno naneto na lice. Nanosi se komadićem vate prvo na čelo, nos, bradu i obraze, a zatim na predeo duž linije vilice i vrata. Višak pudera skida se specijalnom mekom četkom. Ovo je naročito važno jer debeo sloj pudera deluje neukusno.

5. Rumenilo i ostalo


Bez obzira na to koji tip rumenila se upotrebljava, bitno je da se ono nanese na pravo mesto. Stavlja se prema obliku lica, naročito jagodica. Rumenilo se nikada ne stavlja preblizu nosu ili očima, niti ispod linije nozdrva. Da biste pravilno stavili rumenilo gledajte ravno u ogledalo, povucite prstom vertikalnu liniju od očne jabučice do jagodične kosti i nanesite rumenilo od tog mesta prema liniji kose u nekoliko blagih uzastopnih poteza.

Nakon svih ovih proizvoda, potpuno ste spremni da po želji i potrebi našminkate oči i usne.

Pročitajte više: Savršene usne za vašu nijansu tena

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 220 Natural Beige

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Camo Concealer 02 Medium

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Studio Heat 60

    Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, nega, karmin, ruž, tečni puder, puder, rumenilo, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi skincare trend koji je zaludeo svet-Glazed Donut trend, trik je u pametnim slojevima!

Želiš da ti koža sija, tu je novi skincer trend koji je zaludeo svet, u pitanju je Glazed Donut trend...