Konturing u hladnim zimskim danima

Da za negu kože zimi važe nešto drugačija pravila nego leti, verovatno si već znala. A da li si znala da postoje i drugačija pravila za zimski konturing? Konturisanje lica zimi znači dve stvari:

1. Ostavi jaki bronzer da čeka leto 

2. Ubaci malo boje u svoju konturing rutinu

 

Kako se makeup trendovi sada smenjuju brže od godišnjih doba, predlažemo da iskoristiš  priliku i ove zime isprobaš ovaj topli konturing.

Evo zašto zimski konturing

Naša je koža zimi manje izložena suncu, pa je očekivano i bleđa. Svetla koža inetenzivno konturisana bronzerom, pa još na zimskom svetlu, može delovati pomalo prljavo i zapušteno. Zato je važno da u tvom neseseru ne budu samo proizvodi za konturisanje lica, već i nešto što će tvom licu dati malo jedre boje. Rumenilo u boji nežne šljive ili roze nijanse koje ćeš dodati svojoj rutini za konturisanje lica, mogu sasvim osvežiti tvoj zimski konturing.

 

Najbolje konturisanje lica zapravo imitira prirodne senke i prirodno stanje kože. Ne čudi onda što zimi želimo da proizvedemo taj pomalo “zarumenela se od hladnoće” efekat. Izgleda zdravo, lepo i prirodno.

Zimska makeup rutina

Što se osnovne rutine koja prethodi konturingu tiče, ona je zimi nešto drugačija. Važno je pre svega dobro nahraniti kožu nutritivnim kremama. Imaj na umu da će ti više prijati masnija nego hidrantna krema, ako je vrlo hladno. Slično važi i za tečni puder.

 

Dobar tečni puder je must

Ok, biraš tečni puder za masnu kožu ako je tvoja koža masna, a tečni puder za osetljivu kožu ukoliko je tvoja koža osetljiva. Taj je deo jednostavan. Ali suva koža je zimi pred velikim izazovom i treba je zaštititi na sve moguće načine. Uloga koju tečni puder ima zimi je nešto kompleksnija – osim što ima za cilj da ujednači ten, tečni puder zimi štiti kožu od hladnoće. Za zimu zato tečni puder treba da ima bogatiju formulu.

Zimski konturing, odmah!

Nanošenje pudera sprovodiš na svoj omiljeni način – prstima, sunđerom, a uvek je zgodna i četkica za tečni puder. Korektor nanesi na područje oko očiju i gde god je potrebno, nežno utapkavajući ga prstima. Kada si napravila dobru bazu, sledi uobičajeni, a opet nešto drugačiji konturing. Proizvodi za konturisanje lica u zimskim mesecima dakle dobijaju obojeno pojačanje: rumenila!

 

A možeš ih koristiti na dva načina:

1. Uradi svoj uobičajeni konturing, ali najsvetlijim bronzerom i u tankom sloju. Zatim odaberi nijansu rumenila koja prija tvom licu (biraj ga po tonu kože). Istom četkom za konturing na ista mesta gde si nanela bronzer nanesi i dašak boje. Sasvim lagano pređi preko delova lica, prehodno svaki put ovlaš nanoseći malo rumenila na četku. Voila! Lice će dobiti instant toplinu, koja i jeste željeni efekat onoga što zovemo zimski konturing.

2. Isprobaj varijantu konturisanja lica samo rumenilom, ali za ovu opciju upotrebi zagasite nijanse rumenila: nežna šljiva, zagasito roze ili blaga terakota. Ne preteruj sa bojom, imaj na umu da želiš da prostigneš efekat blage senke i prirodnu jedru zimsku kožu lica.

Pročitaj još: Makeup saveti za dame sa tankim usnama

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Infaillible 24 Hour Fresh Wear Golden Beige

  Poručite odmah
 • L'oreal Paris Infaillible Primer Anti-Fatigue

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Infaillible Blush Paint Palette 02 Amber

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Infaillible Matte

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senčenje lica, tečni puder, puder, konturisanje, jesen, tutorial, zimski make-up, rumenilo, korektor, bronzer, prajmer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da izabereš svoj makeup look za sezonu popularnih festivala

Leto je vreme za popularne muzičke festivale, otkivamo koji makeup look da izabereš da budeš primećena i u trendu ...