Konturisanje by Dunja @imfashionbabe

Naša nova kolumnistikinja, blogerka Dunja @imfashionbabe sa tobom deli sve svoje tajne dobrog konturisanja!

Konturisanje je trend u šminkanju koji traje već nekoliko godina, iako vam se možda čini da je juče postalo aktuelno. Trenutak koji možemo nazvati 'bumom' ovog trenda jeste period kada je Kim Karašijan postala poznata širom sveta. U to vreme svi su želeli da budu kao ona, da imaju obrve kao ona, jagodice kao ona itd. Tada su svi svetski magazini otkrivali trikove na osnovu kojih možete da izgledate kao ona. Između ostalog, u okviru tih trikova, pojavilo se i konturisanje.

Šta je konturisanje?

Konturisanje jeste senčenje određenih delova lica, kako bi vam lice izgledalo mršavije, kako biste istakli svoje prirodne crte lica, ili korigovali neke nepravilnosti na licu.

Najčešće se konturišu delovi ispod jagodične kosti, zatim predeo ispod vilične kosti, predeo oko linije kose i stranice nosa.
Kada sve ovo nabrojimo, na trenutak pomislimo 'ovo je jako puno šminke'. Međutim vi ne morate raditi jake konture, već možete sa jako malo proizvoda i laganim pokretima ruke da napravite vrlo suptilne konture, koje će delovati veoma prirodno.

Naravno, kao i za sve druge tehnike u šminkanju, i za konturisanje trebaće vam vremena da ovladate ovom tehnikom, tako da dajte sebi vremena, i vežbajte.

Evo i par mojih saveta, odnosno trikova, koje svakodnevno primenjujem u toku šminkanja.

1. Koristite uglastu četkicu za konturisanje, jer ona radi posao za vas.

2. Blendujte. Nakon konturisanja, izblendajte konture sa ostatkom šminke.

 

3. Napravite 'duck face' kada radite konture ispod jagodčne kosti, jer ćete onda jasno videti gde treba da stavite proizvod.

 

4. Ukoliko još uvek niste vešti, konturišite sa krem proizvodom, jer ćete lakše ispraviti ukoliko nešto pogrešite. (Maybelline Master Contour V je odličan za početnike).5. Ako koristite krem proizvod, obavezno preko njega pređite i proizvodom u prahu ili kamenu, kako vam se proizvod tokom dana ne bi pomerao.

6. Manje je više. Ovo je poslovica koju ja primenjujem generalno što se tiče šminke, ali posebno kod konturisanja.
Nemojte preterivati i setite se da što prirodniju šminku imate, to će vam lice biti svežije i koža će vam izgledati zdravo, hidrirano i mlado.Do sledećeg viđenja, srećno konturisanje!

Dunja

Za ovaj izgled preporučujemo

  • V Master Contour Maybelline New York

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Osunčana ili ne bronzeri su tu da ti pruže prirodnu preplanulost. Kako ih pravilno izabrati

Preplanuli ten je obavezan kada je u pitanju ovo doba godine. Otkrivamo ti kako da ga postigneš sa odgovarajućim bronzerom, prema svom licu i tonu kož...