Konturisanje očiju prema njihovom obliku

Imajte na umu da su oči ogledalo duše te da vaša okolina, pre svega ostalog, na vama prvo primeti upravo vaše oči. Ako bi da se osmelite i oprobate u konturisanju očiju, morate znati da prepoznate njihov oblik. Pošto naučite o kom obliku je reč, lako ćete „izvući“ željeni look u svakoj prilici!

Sada, u nekoliko koraka saznajte kako da iskonturišete oči prema njihovom obliku. Spremite se – polećemo!

Oči okrenute ka gore


Spoljašnji ugao kapka prekrijte tamnijom senkom, jer će ga ona spustiti te tako napraviti balans. Sredinu treba obojiti malo blažim tonom, za blago posvetljivanje. Takođe, pređite senkom i donji deo oka, tik uz liniju trepavica jer to „otvara“ njihov originalni oblik.

Oči okrenute ka dole

Crni ajlajner savršeno će pristajati vašem gornjem kapku, preko linije trepavica. Zatim nju blendujte koristeći neku malo blažu, manje dramatičnu nijansu preko druge trećine kapka. Efekat koji ste postigli uz ovakav makeup? Lifting! Nema na čemu.

Udubljene oči


Devojke, koristite tamne-ka-tamnijoj mat nijanse te ih nežno „očistite“ mekom četkicom, kako ne bi preopteretile oko. Unutrašnju liniju oka čuvajte za dobar hajlajt i kost obrve. Takođe, nemojte zanemarivati obrve, već ih redovno negujte.

Okrugle oči

Ukoliko ste vlasnica okruglih očiju, centar je pogodan za tamne nijanse. Uglove hajlajtujte svetlijim tonovima, jer ćete tako „suziti“ oči.

Bademaste oči


Lepotice bademastog oblika očiju, da li znate da upravo vaš oblik mnogi smatraju najlepšim? Zato ga nemojte izgubiti u procesu ulepšavanja! Ne odstupajte mnogo od klasičnog konturisanja – od svetlijeg tona ka tamnijem. Jedino na šta treba da obratite posebnu pažnju je blendiranje, kako bi izgledale što prirodnije.

Sitne oči

Za manje oči koristite nežne tonove i trudite se da svetlijima samo otvarate i otvarate oko, koliko god da je to moguće.

Krupne oči


Za razliku od sitnih očiju, u ovom slučaju imate više prostora za kreativnost te se slobodno malo opustite i prepustite igri. Srednji tonovi koji idu ka tamnijima za vas su apsolutni pobednički izbor. Svetli, s druge strane, otvoriće vaše oči još više i učiniti ih još većim nego što jesu. Sa ovakvim očima – kako vam drago. Zar to nije divno?

Pročitajte još: 5 pravila za dnevno šminkanje očiju

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Rock Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The 24karat Nudes Palette

  Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako uklopiti šminku i frizuru za najluđu noć?

Donosimo ti nekoliko saveta kako da najbolje uklopiš šminku i frizuru i postigneš izgled kojim ćeš očarati prvo sebe, pa i sve druge...