Konturisanje prema obliku lica

Konturisanje je već izvesno vreme nezaobilazni deo make-up rutine svake dame, međutim, ukoliko svoje lice ne konturišete prema obliku, rezultat će biti i više nego razočaravajući.

Evo objašnjenja kako da pravilno iskonturišete svoj oblik lica:

1. Oblik dijamanta 


Sve dame čije lice ima ovakav oblik, trebalo bi da konturišu deo ispod jagodica i da proizvod nanose ka slepoočnicama. Dakle, bronzer ili neki drugi proizvod za konturisanje prvo nanesite na predeo ispod jagodica, a potom četkicu povlačite od ušiju ka jagodicama kako biste lepo izblendovali bronzer i postigli prirodan efekat.

2. Srcoliki oblik 

Ukoliko je vaše lica u obliku srca - šire čelo i uža brada, koristite sledeće pravilo. Prvo konturišite čelo, tik uz kosu kako biste ga vizuelno smanjili, potom ispod jagodica i na kraju vrh brade.

Za ovu tehniku koristite bronzer u prahu i veliku četku. 

3. Ovalno lice


Ovalno lice konturiše se isključivo na dva mesta: čelo i predeo ispod jagodičnih kostiju. Vodite računa da čelo ne konturišete celom dužinom, već isključivo sa strane.

Predeo ispod jagodica precizno iskonturišite, a potom se bacite na blendiranje bronzera uz liniju kose.

4. Okruglo lice

Ako je vaše lice okruglo konture radite na 3 mesta: čelo, ispod jagodica i na vilicu. Čelo konturišete isključivo sa strane, a posebnu pažnju posvetite konturisanju predela duž vilične kosti - neophodno je da detaljno izblendirate bronzer kako taj predeo ne bi bio drastično tamniji od vrata. 

5. Četvrtasto lice


Četvrtasto lice konturišite slično kao i okruglo: čelo, ispod jagodica i duž vilične kosti. Takođe, detaljno izblendirajte bronzer kako taj predeo ne bi bio drastično tamniji od vrata. 

Pročitaj više: Suptilni konturing u stiku by Dunja Jovanić​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Master Contour Duo

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Sculpt - 01 Light Medium

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, konturisanje, trend, obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Guste trepavice, Jumbo volumen, brzo i jednostavno u dva koraka. Koja nam to inovacija veštačkih trepavica stiže od NYX Professional Makeup-a?

Koja nam inovacija veštačkih trepavica stiže od NYX Professional Makeup-a? Da li ste spremni za Jumbo volumen na vašim trepavicama...