Konturisanje prema obliku lica

Konturisanje je već izvesno vreme nezaobilazni deo make-up rutine svake dame, međutim, ukoliko svoje lice ne konturišete prema obliku, rezultat će biti i više nego razočaravajući.

Evo objašnjenja kako da pravilno iskonturišete svoj oblik lica:

1. Oblik dijamanta 

 

 


Sve dame čije lice ima ovakav oblik, trebalo bi da konturišu deo ispod jagodica i da proizvod nanose ka slepoočnicama. Dakle, bronzer ili neki drugi proizvod za konturisanje prvo nanesite na predeo ispod jagodica, a potom četkicu povlačite od ušiju ka jagodicama kako biste lepo izblendovali bronzer i postigli prirodan efekat.

2. Srcoliki oblik 

Ukoliko je vaše lica u obliku srca - šire čelo i uža brada, koristite sledeće pravilo. Prvo konturišite čelo, tik uz kosu kako biste ga vizuelno smanjili, potom ispod jagodica i na kraju vrh brade.

Za ovu tehniku koristite bronzer u prahu i veliku četku. 

3. Ovalno lice

 

 


Ovalno lice konturiše se isključivo na dva mesta: čelo i predeo ispod jagodičnih kostiju. Vodite računa da čelo ne konturišete celom dužinom, već isključivo sa strane.

Predeo ispod jagodica precizno iskonturišite, a potom se bacite na blendiranje bronzera uz liniju kose.

4. Okruglo lice

Ako je vaše lice okruglo konture radite na 3 mesta: čelo, ispod jagodica i na vilicu. Čelo konturišete isključivo sa strane, a posebnu pažnju posvetite konturisanju predela duž vilične kosti - neophodno je da detaljno izblendirate bronzer kako taj predeo ne bi bio drastično tamniji od vrata. 

5. Četvrtasto lice

 

 


Četvrtasto lice konturišite slično kao i okruglo: čelo, ispod jagodica i duž vilične kosti. Takođe, detaljno izblendirajte bronzer kako taj predeo ne bi bio drastično tamniji od vrata. 

Pročitaj više: Suptilni konturing u stiku by Dunja Jovanić​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Master Contour Duo

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Sculpt - 01 Light Medium

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, konturisanje, trend, obrve

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommend

“Suptilan ali privlačan” makeup look savršen za svaku priliku!

Novi trend možete nazvati “suptilno ali fensi”, ili “suptilno ali fantastično”, ali kako god da ga nazovete, budite sigurni - sa njim nikada nećete po...