Konturisanje više nije tajna: 3 trika poznatih dama do savršenog izgleda

Konturisanje lica je u poslednje vreme postalo pravi hit u šminkanju. Iako postoji dosta tutorijala na ovu temu, važno je odabrati prave nijanse i imati mere prilikom korišćenja hajlajtera i bronzera kako biste postigli prirodan i efektan izgled.

Ono što mnoge devojke zaboravljaju jeste činjenica da konturisanje lica nije plastična operacija koja će ukloniti sve vaše nedostatke, ali ih može vizuelno sakriti i istaći u prvi plan ono što zaista želite da pokažete. Dakle, više bronzera neće ukloniti vaš nedostatak, već će stvoriti jednu nepravilnu liniju koja će samo još više privlačiti pažnju.

Za početnike koji imaju ograničen budžet za šminku najbolja investicija je duo bronzer, odnosno bronzer koji ima svetliji i tamniji deo i koji je idealan za osobe sa masnom kožom, ili kontur duo stick koji mogu koristiti osobe čija je koža normalna ili suva.

Paleta nijansi za konturisanje lica je veoma široka i njena upotreba zavisi od sezone i prilike. Ipak, poznate dame često posežu za sledećim trikovima:

1. Prirodan izgled
Prirodan besprekoran ten se može postići savršenom podlogom i blagim bronzerom koji samo za nijansu tamniji od vašeg lica. Ovakvim konturisanjem se postiže efekat prirodne senke, a za ovakvim rešenjem posežu i naše sportiskinje.

2. Elegantno i umereno


Svečane prilike iziskuju savršen i besprekoran ten, ali i malo primetniju šminku, te u ovoj varijanti možete koristiti i malo jači hajlajter koji će vašem tenu dodati blistav i svež izgled. Uz malo maskare i ajlajnera, spremni ste da zablistate punim sjajem.

3. Glamurozni izgled sa crvenog tepiha


Posebne prilike zahtevaju i poseban make-up. U ovakvom slučaju dozvoljeno je da nanesete više bronzera i hajlajtera nego što to obično koristite. Međutim, kako biste izbegli neprirodan i napadan izgled, potrebno je da linije između hajlajtera i bronzera dobro izjednačite. Naravno uz ovakvo konturisanje ide i jača šminka. Potrudite se da dobro istaknete oči, a izbor karmina zavisi od vaše garderobe. Ono što je nabolje – glamurozan izgled nam dozvoljava da eksperimentišemo bojama i teksturama. Prepustite se i uživajte!

Pročitaj više o: Make Up In The City #12: Pravilno konturisanje ovalnog lica

 

Registrujte se / Prijavite se