Korektor: najčešće greške u nanošenju i odabiru onog pravog

Možda će te iznenaditi kada ti otkrijemo da je makeup proizvod bez kog se ne započinje ili ne završava šminkanje, upravo i proizvod sa kojim devojke najčešće i greše tokom šminkanja - korektor za lice.

Saznaj koje si to pogrešne poteze možda i ti činila sa korektorom i nauči kako ih izbeći.

Preskačeš pripremu kože pre nanošenja korektora

Jedna od najčešćih grešaka vezanih za korektor, jeste što se često nanosi na potpuno suvo lice, a naročito na predeo oko očiju, čime se samo nakupi na prevoje i još više istakne ono što smo želeli da sakrijemo, ali i izrazi borice oko očiju kod onih koji ih imaju.

Priprema kože je najvažnija ukoliko šminkanje počinješ nanošenjem korektora. Sve što ti je potrebno jesu hidratantna krema, serum ili krema za područje oko očiju, kojom ćeš pripremiti i hidrirati kožu pre korektora. Vrhom kažiprsta utapkaj malo hidrirajuće kreme na kožu u predelu očiju i na kapke. Zatim sačekaj nekoliko minuta pre nego što staviš korektor.

Nanosiš korektor pod veštačkim osvetljenjem

Još jedna greška u nanošenju korektora, koja utiče na efekat koji smo hteli da postignemo sa njim, uzrokovana je lošim kućnim osvetljenjem. Najbolja pozicija za nanošenje korektora jeste pored prozora, gde prirodno svetlo pada na lice i ukazuje na sve mane i stvaran efekat odabranog korektora. Zato korektor nemoj nikada da nanosiš u kupatilu pod veštačkim osvetljenjem.

Nanosiš korektor svuda na isti način

Ukoliko naneseš korektor i onda ga razmažeš prstom, apsolutno si ga bespotrebno i stavljala. Ako ga razmazuješ, ući će u pore i bore i učiniti ih još vidljivijim, što je potpuno suprotno od cilja koji želiš da postigneš. Korektor se nanosi isključivo utapkavanjem prstom ili uskim delom bjuti blendera.

Kako naneti korektor da prekriješ podočnjake?

Pored utapkavanja važno je da znaš da se on ne nanosi na isti način na svim mestima, pa tako ukoliko želiš da prekriješ tamne krugove oko očiju ne treba da ga nanosiš u vidu tačkica ili linije duž podočnjaka jer ćeš tako samo još više izraziti tamne krugove i oni će ovoga puta biti beli, a ne tamni. Kod prekrivanja podočnjaka iscrtaj obrnuti trougao korektorom na obode senke od podočnjaka i dobro ga izblenduj kako bi postigla željeni efekat.

Kako naneti korektor da prekriješ bubuljice?

Za prekrivanje bubuljica ili drugih sličnih nepravilnosti na koži možeš nanositi korektor u vidu tačkice, koju ćeš naneti na sredinu bubuljice a onda ga nežnim kružnim pokretima utapkavati u tom predelu.

Jedna nijansa korektora nije dovoljna za celo lice

Jedna nijansa korektora ne prekriva baš sve nesavršenosti na licu na isti način.

Ukoliko želiš da neutrališeš podočnjake, traži korektor koji je za jednu nijansu svetliji od tvog tena (ne od boje podočnjaka) i koji se u potpunosti slaže sa tvojim podtonom kože.

Ukoliko želiš da prekriješ bubuljice izaberi nijansu koja je identična tvom tenu. Ukoliko budeš i ovde koristila isti korektor koji je za nijansu svetliji od tvog tena, samo ćeš ih još više istaći i koža će ti biti puna flekica.

Ne uzimaš u obzir predeo kože kada biraš teksturu korektora

Predeo oko očiju je nežniji i suvlji, pa je za prekrivanje podočnjaka najbolje da koristiš kremaste i tečne korektore. Unutrašnji ugao oka može da se naglasi sa korektorom sa svetlucavim efektom, dok je za problematičnu i crvenu kožu idealno rešenje mat tečni korektor.

Ne koristiš pun potencijal korektora

Pored toga što korektor može da se koristi za prekrivanje podočnjaka, bubuljica i crvenila na licu, na čak još 5 različitih načina ga možeš koristiti:

1. Nanesi korektor ispod i iznad obrva – za bolje definisani luk obrva

2. Nanesi korektor u ugao oka – za svežiji i odmorniji izgled

3. Nanesi korektor oko nozdrva – ovde su kapilari i crvenilo izraženi pa ćeš pomoću njega ujednačiti ten

4. Nanesi korektor na spoljašnje uglove usana – kako bi vizuelno podigla usne

5. Nanesi korektor po sredini brade – kako bi dodatno naglasila ruž za usne

Pročitaj još: Makeup trendovi koji će napraviti boom u 2022. godini!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser 08 Buff

  Poručite odmah
 • L’Oréal Paris True Match Eye Cream In A Concealer

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Contour Concealer

  Poručite odmah

Povezane teme: oči, konturisanje, korektor, dnevna rutina, večernja rutina, osetljiva koža, Maybelline New York, prajmer, nega lica, Fit Me

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Krenimo u avanturu protiv neželjenih bora oko očiju!

Znaj da je s godinama proizvodnja kolagena sve manja, što dovodi do postepenog gubitka elastičnosti kože, sitne linije se polako pojavljuju oko očiju,...