Koristite olovku za usne na pravi način

Tokom poslednjih nekoliko godina olovka za usne se zasluženo našla među obaveznim proizvodima za savršeni makeup look. Da li sa željom da svoje usne učini vizuelno punijim ili da ih uokviri i spreči razmazivanje ruža, jednostavno ne postoji devojka koja bar jednom nije upotrebila ovaj „čarobni štapić“. Ali, da li ste sigurne da znate kako se pravilno upotrebljava?

Pitali smo makeup stručnjake koja su to pravila kojih se moramo držati kada koristimo olovku za usne i evo njihovih odgovora:

Nijansa olovke u skladu sa nijansom ruža


Jedna od najčešćih grešaka je korišćenje izrazito tamnije olovke za usne u odnosu na boju ruža. Ako pokušavate da svoje usne učinite vizuelno punijim, preterano tamna olovka vam neće pomoći u tome, već ćete tako izgledati starije, a vaše usne kao veštačke.

Dobro razmažite olovku

Ova stavka je veoma bitna, naročito kada na usnama imate ruž u nekoj nude nijansi. Prvo blago iscrtajte i uokvirite usne olovkom, a potom lagano pređite prstom preko. Tako ćete izbeći oštre linije po ivicama usana, koje odaju utisak nevešte ruke. O tome kako loše naneta olovka može da pokvari ceo utisak, mislimo da nema potrebe pričati.

Pratite prirodni oblik usana


Većina devojaka iscrtava usne izvan njihovog prirodnog kontura, što je velika greška. Olovka koja vidljivo prelazi prirodne linije usana zaista deluje neuredno i odbojno. Za prirodan izgled i savršeno našminkane usne važno je da olovka prati oblik usana koji vam je priroda dala.

A kada niste sigurne koja je vaša nijansa?

Da, svaka od nas ima trenutke kada nije sigurna koju nijansu treba izabrati i tada je najbolje igrati na sigurno i odlučiti se za olovku neutralnih boja. Tako je, na primer, olovka u nude tonu uvek dobar izbor, naročito za devojke koje nisu toliko vešte u iscrtavanju usana. Pored toga, nude se savršeno uklapa sa ostatkom makeup izgleda i idealan je izbor kako za dnevnu, tako i za večernju varijantu.

Pročitajte još: Najveći beauty trikovi devojaka koje su uvek savršeno našminkane

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 285 Pink Fever

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 461 Scarlet Rouge

    Poručite odmah

Povezane teme: karmin, ruž, usne, večernja šminka, dnevna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Volumen i uvijene trepavice kao iz salona! Da, moguće je sa ovom novom maskarom!

Maskara, makeup proizvod koji najveći broj žena nanosi svakoga dana, a većina njih je koristi kao jedini proizvod u svojoj makeup rutini. Da, toliko j...