Laminacija obrva: sve što ste želeli da znate

Mi žene znamo koliko su obrve važan deo lica, kako za isticanje oblika lica, tako i za bolji izgled celokupnog makeup-a, ali i za samo podizanje samopouzdanja, a fino oblikovane guste obrve, poput onih koje viđaš na naslovnim stranama časopisa, više nisu toliko nedostižne. Poslednjih godina se pojavio sve veći broj procedura za oblikovanje, isticanje i farbanje obrva, a mi ti objašnjavamo zašto je najnovija hit procedura, laminacije obrva, postala najtraženiji estetski zahvat u salonima lepote.

Laminacija obrva: sve što ste želeli da znate

Šta je to laminacija obrva?

Laminacija obrva je još jedan u nizu popularnih trendova salona lepote, kojem se okreće sve veći broj devojaka, koje nisu imale tu sreću da se rode sa lepim, popunjenim, gustim i poslušnim obrvama koje su savršeno zakrivljene i oblikovane.

Ono što je interesantno kod ovog trenda, jeste da ga rado isprobavaju i starije žene, ali i mlade devojke. To je možda zbog toga, što ovaj tretman ne menja drastično oblik i širinu obrva, već samo naglašava postojeće prirodne obrve i njihove prednosti, dok eleminiše manje nedostatke.

Laminacija obrva je za razliku od procesa tetoviranja obrva i trajne šminke, potpuno bezbolna metoda, koja će učiniti da obrve izgledaju lepo i negovano, ali je efekat ove procedure mnogo kraći, nego da si se opredelila za trajnu šminku i traje samo do tri meseca.

Laminacija obrva: sve što ste želeli da znate

Laminacija obrva - procedura

Sama procedura laminacije obrva, radi se uz pomoć supstance, koja se nanosi na obrva, zahvaljujući kojoj, dlačice obrva postaju zdravije, poslušnije, lepše i pravilnijeg oblika. Procedura se obavlja u tri različite faze i prosečno trajanje tretmana laminacije obrva je sat vremena.

I faza laminacije obrva

Na samom početku, obrve se premazuju keratinom, kako bi se oštećene dlačice obrva obnovile, postale ispunjene, elsastične, sjajne i glatke. Ovaj postupak naziva se modelovanje obrva i on se praktikuje naročito zbog onih najneposlušnijih, tvrdih dlačica, koje se kreću u različitim smerovima

II faza laminacije obrva

U sledećoj fazi vrši se pigmentacija, kod onih dlačica obrva koje su oštećene i razređene i koje su počele da gube svoju izvornu boju. Obrve se premazuju pigmentima, koje ne smeju biti tamniji od prirodne boje kose, kako bi zadržale što prirodniji izgled.

III faza laminacije obrva

Poslednja faza laminacije obrva predstavlja premazivanje obrva posebnom vrstom keratina, koja sadrži vitaminske komplekse i esencijalne aminokiseline, koje doprinose bržem obnavljanju obrva.

Laminacija obrva: sve što ste želeli da znate

Kako će tvoje obrve izgledati nakon laminacije obrva?

Nakon potupka laminacije, obrve će ti biti poslušnije i deblje i kretaće se u samo jednom smeru, a asimetrične obrve biće ujednačenije.

Nedostaci postupka laminacije obrva

Iako se ova vrsta tretmana sređivanja obrva, smatra jednim od najsigurnijih i najbezbolnijih na tržištu, cene ovakvih tretmana u dobrim salonima su, izuzetno visoke, i to sve za tako kratak vremenski period trajanja efekta nakon tretmana.

Laminacija obrva: sve što ste želeli da znate

Ukoliko se, da bi uštedela, ipak opredeliš za neki jeftiniji salon, nemoj se iznenaditi ako efekat nakon tretmana bude slabiji, jer ga mnogi saloni nude, ali ga izrađuju uz pomoć niskokvalitetnih proizvoda, koje mogu izazvati reakcije na tvojoj koži, a svi znamo koliko je koža oko očiju osetljiva.

Isto tako, obavezno obrati pažnju na to da ne radiš tretman dok si prehlađena, imaš temperaturu, ili bilo kakvu bolest oka u obliku konjuktivitisa.

Savršene obrve bez muke

Ove i slične tehnike modelovanja obrva, stvarno iziskuju mnogo para i neuspelih pokušaja, zato ti ipak predlažemo da se držiš proverenih i isprobanih makeup proizvoda za ulepšavanje obrva, kao što su olovke za obrve, gelovi i pomade.

Uz pomoć njih ćeš, iz udobnosti svoje kuće, za mnogo manju sumu potrošenog novca, uspešno i precizno docrtati dlačice koje ti nedostaju, a uz pomoć gelova za obrve, one će ostati na mestu, baš kao da si radila laminaciju obrva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Pročitaj još: Predstavljamo najbolje olovke za obrve

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Micro Tattoo Brow Artist Brunette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Total Temptation Brow Definer Blonde

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 104 Chatain

  Poručite odmah
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 04 Ash Brown

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Cant't Stop Won't Stop Longwear Brow Kit

  Poručite odmah
 • YSL Couture Brow Slim

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Poručite odmah

Povezane teme: oči, obrve, Yves Saint Laurent, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX, NYX Professional Makeup , YSL, olovka za obrve, sapun za obrve, olovke za obrve, gel za obrve, laminacija obrva

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Uključi SPF u svoju makeup rutinu

Moraš priznati, savršena letnja šminka zvuči kao naučno fantastični film, ali veruj nam - kombinacija trenda i zaštite nije neizvodljiv poduhvat...