Letnja rutina nege kože 

Visoke temperature i vlažnost vazduha faktori su koji imaju izuzetno negativan uticaj na našu kožu, pa joj tokom ovog perioda moramo pružiti svu potrebnu negu. 

Mi vam donosimo nekoliko jednostavnih saveta kojima se ovog leta morate služiti ukoliko želite da vaše lice izgleda perfektno. 

Čišćenje lica i piling

 

 


Osnovno pravilo idealne nege kože je njeno temeljno čišćenje. Na površini kože se svakodnevno skupljaju nečistoće i veliki broj mrtvih ćelija koje se pravilnim čišćenjem moraju ukloniti.

Bez obzira na to koliko kvalitetnih preparata za negu kože koristite, nijedan od njih neće imati pravo dejstvo ukoliko prethodno ne očistite kožu na odgovarajući način. Pored svakodnevne rutine čišćenja kože ujutru i uveče, potrebno je u rutinu čišćenja uvesti i piling. Odaberite proizvod za eksfolijaciju koji vam najviše odgovara i nanesite ga blagim kružnim pokretima, a zatim lice dobro isperite. Za najbolje rezultate, preporučujemo da piling lica radite 2-3 puta nedeljno. 

Kada je u pitanju svakodnevna nega, lice je potrebno čistiti micelarnom vodom, gelom ili mlekom, koje će ukloniti sve nečistoće, znoj, tragove šminke, i sve to bez isušivanja kože.

Vodite računa pri odabiru proizvoda, budući da je većina njih prilagođena određenom tipu kože, pa je bitno odabrati onaj koji najviše odgovara vašem. 

Hidratacij


Korišćenje hidratantne kreme predstavlja obavezni deo dnevne i noćne nege i od velikog je značaja za vašu kožu.

Redovnom upotrebom, ovakve kreme usporavaju proces starenja, održavaju mekoću vaše kože i obezbeđuju joj svu potrebnu hidrataciju, zbog čega ovaj korak obavezno treba uvrstiti u dnevnu i večernju rutinu nege lica. 

Zaštita od sunca


Najbolji način da zaštitite svoju kožu od štetnih sunčevih zraka jeste da svakodnevno koristite kremu sa zaštitnim faktorom. Najbolje je odlučiti se za onu koja je otporna na znoj i koja će vašoj koži pružiti dodatnu hidrataciju, a čiji je zaštitni faktor 30 ili više.

Kremu nanesite 15 do 30 minuta pre izlaganja suncu, a ponovno nanošenje je obavezno nakon kontakta sa vodom, treninga ili brisanja lica peškirom. 

Micelarna voda


Ovaj proizvod s razlogom je postao jedan od najpopularanijih na svetu. Obogaćena molekulima micelima koje na nečistoće, masnoću lica i ostatke šminke deluje kao magnet te vašoj koži obezbeđuje savršenu čistoću, micelarna voda predstavlja jedan od najvažnijih koraka kada je svakodnevna nega lica u pitanju.

Ne zahteva ispiranje pa je možete koristiti u svakoj prilici, odnosno kada osetite potrebu za čišćenjem lica, a to se posebno odnosi na letnji period kada koža luči više sebuma i na sebi zadržava nečistoće. 

Maske za lic


Kao što smo već spomenuli, leto predstavlja period kada na našu kožu negativno utiče mnogo više faktora nego tokom drugih godišnjih doba. Pored svih obaveznih koraka koje smo već naveli, veoma je važno spomenuti i maske za lice koje su tokom letnjih dana Idealne za brzu detoksifikaciju vaše kože.

L'Oréal Paris Pure Clay maske za lice od gline imaju višestruku namenu pa su pogodne za rešavanje različitih problema, kao što su regulisanje masnoće kože lica, pročišćenje pora i detoksifikacija.

Odaberite onu koja najviše odgovara vašem tipu kože i uživajte u svim blagodatima koje vam pruža.

Pročitaj više o: Kako da preporodite svoju kožu lica nakon naporne nedelje​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Red

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Brightng Mask

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Micellar Water

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, zaštita kože, maske za lice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Šta je serum za lice i zašto treba da ga koristiš

Sigurno si čula za serum za lice, proizvod za negu kože koji u poslednje vreme doživljava sve veću popularnost, ali da li zapravo znaš čemu ovaj proiz...