Magija dobre hrane i pravih preparata: Nega kose za letnji period

Dobra ishrana i odgovarajući preparati učiniće vašu kosu sjajnijom, zdravijom, a takođe ćete i dobro negovati kožu glave. Tokom letnjeg perioda, a posebno u vreme velikih vrućina, važno je postići dobar balans ishrane, zaštite i nege -za lepu kosu.

 

A photo posted by Doutzen Kroes (@doutzen) on


 Potrudite se da unosite dovoljno proteina. Oni će pospešiti rast i jačinu vaših vlasi. Mala doza u svakom obroku sasvim je okej. Kombinujte povrće, mahunarke, crveno meso, jaja, spanać, brokoli, blitvu... Od svega po malo.

 
Dovoljne doze vitamina B i C za najlepši prirodni look tokom leta, ali i ostalih godišnjih doba. Pridržavajte se režima ishrane koji vam najbolje odgovara, i tako uzmite najbolje za sebe iz prirode. Takođe, Omega 3 masti (koje ima u sardinama, haringama, lososu, nepečenim suncokretovim semenkama...) vaš su dobar prijatelj.
 
Pošto uvrstite omiljeno povrće i voće u vašu dnevnu rutinu, odaberite dobar šampon. Šampon koji ide ruku pod ruku sa odgovarajućim balzamom za kosu. Frizeri kažu da je dobar balzam ključni u nezi kose, kao i povremeno nanošenje hranljive maske za kosu. Tokom letnjih dana, posebno kada odete na plažu, hranite kosu i odgovarajućim uljima, samo za vaš tip kose. A kao i vašoj koži i kosi je potrebna UV zaštita. Zato proverite da li preparat koji kupujete ima zaštitni faktor. A pomoći će i šeširić, kada je sunce izuzetno jako. 

 

A photo posted by Severina Kojić (@severina) on


 
Trudite se da ne čupate kosu četkama i nemojte često provlačiti ruke kroz kosu. Naročito izbegavajte češljanje dok je mokra, tada se najlakše ošteti. 
 Osim što ćete dovesti friz do savršenstva, pravilnom ishranom negujete i kožu glave, kako i kožu uopšte. Prirodni, zdravi sjaj pristajaće vam sjajno, a velike vrućine i jako sunce neće vam moći ništa.

Povezane teme: frizura, leto

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Reci zbogom ispucalim krajevima i slamastoj kosi

Dugačka, kratka, ošišana ravno ili stepenasto, paž ili bob, sve mi vrlo dobro znamo da je za nas, žene, naša kosa glavni adut...