Make-up odluke zahvaljujući kojima ćete učiniti čuda za svoju kožu, lepotu i samopouzdanje

#1 Koristite četkice za šminkanje

 

Verovali ili ne, sitnica kao što je korišćenje četkice upravo je ono što pravi razliku između profesionalne i amaterske šminke. Iako šminkanje četkicama traje malo duže i zahteva da odvojite i malo više  novca, ništa neće pružiti fenomenalan look kao kvalitetna četkica. Uz njih ćete pravilno pomešati tonove i bez greške naneti svaki sloj svog make-upa. Kad smo već kod četkica...

#2 Redovno ih perite

Da bi vam četkice za puder, bronzer, senke i usne duže trajale i kako biste uništili bakterije koje se na njima eventualno mogu pojaviti, redovno ih održavajte.
Ne samo što neodržavanje higijene na ovaj način nije zdravo za vašu kožu, nego četkice neće ni poslužiti svrsi, objašnjava ekspert za negu kože Karolin Hirons.
"Svaki dan posle posla perem četkice - budući da svakodnevno šminkam toliko lica, higijena je veoma važna. Ako četkicu koristite samo na sebi, možete biti manje strogi - savetujem vam da je perete najmanje jednom mesečno", kaže make-up stručnjak i ambasador brenda Lancôme Aleks Babski.

#3 Ne zaboravljajte frizera

Naučnici su utvrdili da je mit da kosa brže raste ukoliko se redovno šiša, ali skraćivanje krajeva definitivno sprečava pucanje dlake i najzdraviji je izbor za održavanje lepe i zdrave kose. Stručnjaci savetujuju da posetimo frizera na svakih šest do osam nedelja.

#4 Ali obavezno zaboravite dijetu!

Mnogo puta čule smo ispovesti devojaka koje tvrde da su počele da mršave tek kada su prestale da neprestano broje kalorije i striktno se pridržavaju dijete. Kako je to moguće?
Nerviranje zbog toga kako vaše telo izgleda neće vam pomoći", kaže hipnoterapeut Džekelin Hurst. "Udahnite i opustite se. Prva stvar koju treba da shvatite jeste da stvari treba da se slože u vašoj glavi. Ako neprestano procenjujete sebe i strogi ste prema sebi, sve će biti još gore."
Ovo je dobar savet i s' naučne tačke gledišta - stres koji izaziva nezadovoljstvo zbog odraza u ogledalu podiže nivo kortizola, što pomaže masnim naslagama da se natalože, posebno u središnjem delu tela. Zato jednostavno uživajte u hrani, ali umereno i volite telo s kojim ste rođeni.

#5 Donesite najvažniju odluku za svoje obrve

Koliko puta ste, kada ste nervozne ili ne možete da spavate, posegnule za pincetom i potpuno uništile oblik svojih obrva? Ovaj deo lica veoma je važan jer utiče na vaš izgled u značajnoj meri, može potpuno da uništi ili unapredi svaki make-up look i značajan je za samopouzdanje.
Zbog toga se s vremena na vreme počastite odlaskom kod eksperta kako biste održavali savršen oblik obrva, a potom samo pratite liniju koju je on napravio. Nećete se pokajati!

Pročitaj više o: Pet načina za pravilno rukovanje maskarom

Povezane teme: šminka, maskara, oči, obrve, UltimativniTrendovi, pribor za šminkanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Proizvodi bez kojih nećeš moći ove jeseni!

Jesen je sezona koja nam donosi najzanimljivije makeup trendove ali i novitete kak su makeup proizvodi u pitanju, ovo su proizvodi bez kojih nećes moć...