Make up saveti za devojke sa sočivima

Kao što je već dovoljno neprijatan osećaj dok stavljaš sočiva u oči, moraš da brineš i o strahovima koji se tiču sočiva i šminkanja. Upravo zbog toga smo pitali oftalmologe koji su nam potvrdili da ne moramo zbog sočiva da odbacimo novu senku, masakru ili ajlajner.  

Pitanje: Da li da nanesem make up pre ili posle stavljanju sočiva u oči?

 

 


Odgovor: Prvo se probrini za sočiva, a tek posle za make up. I kod skidanja šminke je isto, jer ćeš samo tako izbeći mogućnost da šminka zaluta u tvoje oči.  

Pitanje: Koja vsrta šminke je najbolja za korisnice sočiva?

Odgovor: Kada su senke u pitanju bolje je da izabereš kremaste, jer senke u prahu mogu brzo zalutati u oči. A ako ipak izabereš senke u prahu, prvo se pobrini da na ćetkici nema suvišnih komadića senke. 

Pitanje: Koje vrste makeup-a nemoj birati? 

 

 


Odgovor: Vodootporni i proizvodi na bazi ulja nisu najbolji izbor. Porizvodi na bazi ulja će u kontaktu sa sočivima praviti probleme sa vidom, dok za vodootporne proizvode treba koristiti jaka sredstva za skidanje šminke. Tako da smo opet na istom!

Pitanje: Da li je za korisnice sočiva zaista bolje da ne nanose šminku na donji kapak? 

Odgovor: Neki proizvodi zatvaraju lojnice što dovodi do isušivanja očiju ili iritacije. Ako izabereš liniju ispod očiju pazi da olovka bude dobro narezana i čista. 

Pitanje: Kako sigurno koristiti šminku? 

 

 


Odgovor: Pazite na maskaru koju je potrebno zameniti ne svaka dva meseca. Ako se pojavi infekcija očiju odmah je bacite. Pre upotrebe šminke uvek operite ruke i trudite se da ne dodirujete oko prstima.

Takodje nemojte koristiti staru šminku i proizvode koji nisu vaši.  

Pročitaj više: Trikovi za blistave oči​

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, nega, ajlajner, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommend

Make-up in the City: Makeup za selfie

Make Up In The City ekipa je tu da ti pokaže na koji način da naneseš makeup kako bi što bolje izgledala na kameri svog pametnog telefona. Posle ove l...