Make up saveti za devojke sa sočivima

Kao što je već dovoljno neprijatan osećaj dok stavljaš sočiva u oči, moraš da brineš i o strahovima koji se tiču sočiva i šminkanja. Upravo zbog toga smo pitali oftalmologe koji su nam potvrdili da ne moramo zbog sočiva da odbacimo novu senku, masakru ili ajlajner.  

Pitanje: Da li da nanesem make up pre ili posle stavljanju sočiva u oči?


Odgovor: Prvo se probrini za sočiva, a tek posle za make up. I kod skidanja šminke je isto, jer ćeš samo tako izbeći mogućnost da šminka zaluta u tvoje oči.  

Pitanje: Koja vsrta šminke je najbolja za korisnice sočiva?

Odgovor: Kada su senke u pitanju bolje je da izabereš kremaste, jer senke u prahu mogu brzo zalutati u oči. A ako ipak izabereš senke u prahu, prvo se pobrini da na ćetkici nema suvišnih komadića senke. 

Pitanje: Koje vrste makeup-a nemoj birati? 


Odgovor: Vodootporni i proizvodi na bazi ulja nisu najbolji izbor. Porizvodi na bazi ulja će u kontaktu sa sočivima praviti probleme sa vidom, dok za vodootporne proizvode treba koristiti jaka sredstva za skidanje šminke. Tako da smo opet na istom!

Pitanje: Da li je za korisnice sočiva zaista bolje da ne nanose šminku na donji kapak? 

Odgovor: Neki proizvodi zatvaraju lojnice što dovodi do isušivanja očiju ili iritacije. Ako izabereš liniju ispod očiju pazi da olovka bude dobro narezana i čista. 

Pitanje: Kako sigurno koristiti šminku? 


Odgovor: Pazite na maskaru koju je potrebno zameniti ne svaka dva meseca. Ako se pojavi infekcija očiju odmah je bacite. Pre upotrebe šminke uvek operite ruke i trudite se da ne dodirujete oko prstima.

Takodje nemojte koristiti staru šminku i proizvode koji nisu vaši.  

Pročitaj više: Trikovi za blistave oči​

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, nega, ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Skidanje šminke: sve što treba da znate

Možda niste znali ali ako jedno veče ne skinetš kompletnu šminku, posledice mogu biti velike i dugotrajne....