Make-up saveti za osetljive oči

Loša reakcija na kozmetičke proizvode ume da bude veoma neprijatno iskustvo. Osetljiva koža oko očiju često može da vas ograničava i sputava u korišćenju šminke koju volite. Za sve devojke koje imaju neki od problema kao što su pojačano suzenje, crvenilo ili osećaj svraba, imamo par saveta i predloga koji vam mogu biti od koristi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Smanjite upotrebu olovke za oči

Preporučujemo vam da omiljenu olovku za oči izvadite iz nesesera i sklonite sa strane. Da, znamo da olovka daje očima dubinu, ali ujedno može i da iritira zato što lako „upadne“ u osetljive delove oka. Ona često prouzrokuje pojačano suzenje, a svi već dobro znamo kako razmazana olovka izgleda loše i kvari celokupan look. Ako ste navikle da je svakodnevno koristite, verovatno će vam promena ove navike teško pasti, ali verujte da će nam vaše oči biti zahvalne.

Savršena zamena

Ako ste doneli odluku da omiljenu olovku zamenite drugim proizvodom, mi predlažemo da vaš izbor bude kvalitetan ajlajner jer on daje očima dozu mističnosti. Lako se nanosi na kapak, ne iritira i ostavlja divan postojan trag. Savetujemo vam da vaš izbor bude vodootporna varijanta. Njegov sastav vam garantuje savršen look za svaku priliku, a oči vam neće biti dodatno nadražene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Uvek detaljno skidajte šminku

Baš kao i njeno nanošenje, skidanje šminke je vrlo važno. Trudite se da uvek koristite sredstvo koje detaljno skida šminku oko očiju. Tako ćete biti sigurni da, nakon napornog dana, očima pružate preko potreban odmor.

Ne štedite na kvalitetu

​Šminka koju nanosite na oči ima veliki uticaj na njihovo zdravlje. Zato je ulaganje u kvalitetnu kozmetiku zapravo ulaganje u sopstveno zdravlje i nemojte štedeti kada birate šminku za svoje osetljive oči. Na tržištu ima dosta izvanrednih proizvoda, tako da lako možete pronaći onaj koja vam najviše odgovara.

Pročitaj više: Trikovi za sprečavanje grudvica od maskare

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris False Lash Superstar X Fiber

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Super Liner Ultra Precision

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Super Liner Perfect Slim

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Gentle Eyes and Lips Make-up Remover

  Poručite odmah

Povezane teme: maskara, nega, ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Važno je da izabereš pravi prajmer prema svom tipu kože, kako bi osetila sve benefite ovog cuvenog makeup proizvoda !

Isti makeup proizvodi pa tako i prajmeri za lice potpuno drugačije izgledaju na različitim tipovima kože, zato je važno da izabereš onaj pravi prema s...