Make-up trikovi koje do sada nikom nisam otkrila by @anastasijastasha

Svakim danom eksperimentišem i otkrivam nešto novo kada je šminkanje u pitanju. Svi verovatno želite da za što brže vreme i sa što manje proizvoda postignete maksimalne rezultate. Evo nekih trikova koje verovatno niste probale do sada:

Nosite (mešajte) dve vrste maskara

Ovim mešanjem možete dodatno naglasiti trepavice, sloj (jedne) po sloj (druge maskare). Za početak, probajte sa mešanjem braon i crne maskare.

Karmin pre olovke za usne

Ovaj trik mi je jedan od omiljenih i sama sam ga otkrila, savršeno mi odgovara. Nanesem karmin na cele usne i zatim olovkom u istoj boji kojom uokvirim usne i ispunim moguće praznine. Olovka će držati vaš karmin na rubovima usana i daće dobro izdevinisanu liniju oko usana.

Senka i puder u prahu

Kako su moji kapci slične boje kao i podočnjaci, dakle tamniji, preko njih pređem i puderom i korektorom ali i puderom u prahu. Puder u prahu bih svima savetoala jer će on duže držati senku na vašim kapcima. Puder u prahu je neka vrsta prajmera za senku.

Senka sa šljokicama ili Mat senka

Mat senka vas čini mlađom jer manje naglašava fine linije na kapcima i bore oko očiju u odnisu na sjajne senke.

Kako skinuti deo neželjene šminke kada "zabrljamo" u šminkanju ili nam se šminka razmaže?

Svima nama se povremeno desi da dok nansimo alajner ili karmin pogrešimo i pored štapića za senku pomažu i štapići za uši. Ovaj trik ste sigurno znale ali ja sam uvek ranije nanosila i sredstvo za skidanje šminke na vatici štapića. Trik je zapravo koristiti suvu vaticu, jer se greška popravi mnogo lakše i sa manje štete. Ukoliko se vidi trag, pređite puderom u prahu.

Kako lako sakriti pore?

Mnoge devojke imaju proširene pore i to ume da bude veoma neprivlačno na licu. Prekrivanje pora se mora započeti kremom za smanjivanje pora, a nakon toga se stavi puder. kao treći korak, poprskajte (raspršivačem) lice vodom (termalnom na primer), kako bi puder dodatno prekrio pore i izjednačio vaš ten.

Kako da vam rumenilo bude potpuno prirodno

Trik je u proizvodu koji koristite. Stručnjaci savetuju da počnete tako što ćete boju naneti samo na jagodice obraza koristeći vlažan sunđer za šminkanje. Zatim istim sunđerom pređite preko jagodica nanoseći blago toniranu kremu. Boja će i dalje biti vidljiva, ali će biti manje upadljiva i delovaće prirodnije.

Nadam se da će vam moji make-up trikovi biti od koristi :)

Pročitajte i mojih 8 zlatnih pravila šminkanja!

Vaša Anastasija

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Mega Volume Miss Hippie L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • Grandiose Liner Lancome

  • The Blushed Nudes Maybelline New York

  • Vivid Matte Liquid Nude Maybelline New York

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, karmin, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sjajevi za usne: Naših Top 5

Donosimo 5 sjajeva koji će učiniti da tvoje usne budu sjajnog volumena, boje i neodoljive teksture...