Makeup greške na prvom dejtu

Lepota prvog sastanka je u iščekivanju, neizvesnosti i pripremi svakog detalja do tančina. Sipamo čašu vina, puštamo omiljenu pesmu, sedamo pred ogledalo i počinjemo svoj beauty ritual. Svaka od nas ima svoj način spremanja, ali cilj je svima isti – savršen izgled. Nekada nam to i polazi za rukom samo zato što smo savladale male tajne i trikove velikih šminkera.

Koje su to sitnice koje mogu da nam oteraju leptiriće iz stomaka pred prvi sastanak?

Tamni ruževi

Dramatične usne jesu veoma aktuelan modni detalj, ali nikako nisu pravi izbor za prvi sastanak. Bez obzira na to što ostatak šminke nije previše napadan, taman ruž ostavlja utisak teške i napadne šminke, a to se nijednom muškarcu sigurno neće svideti. Takođe, taman karmin lako ostavlja tragove na zubima i čaši, što sigurno ne želiš da se desi u toku romantične večere.

Lepljivi, teški sjajevi za usne

Sjaj za usne je odličan proizvod koji usnama daje punoću i volumen, ali situacija može biti prilično nezgodna u trenutku kada tvoja „ljubav“ poželi da te poljubi.  Sigurni smo da ne postoji muškarac koji bi voleo da oseti lepljivi sjaj na svojim usnama.

Previše „smokey“

Tamne senke nikako nisu nešto što ti treba za prvi dejt. Kao i sa tamnim ruževima, sa previše tamnim kapcima vrlo lako možeš ostaviti utisak devojke koja preteruje sa količinom šminke. Umesto toga, dovoljno je da na trepavice naneseš kvalitetnu maskaru i tvoj zaljubljeni pogled će već dovoljno reći.

Bronzer na sve strane

Znamo da želiš da tvoje lice bude savršeno definisano, ali upotreba velike količine bronzera svakako nije rešenje. Naročito tokom zime, kada postoji velika šansa da tvoja šminka završi na kaputu. Nijedan muškarac ne bi želeo da vidi devojku kojoj se šminka razmazala po celoj odeći. A još manje da se sa njom ponovo sretne.

Pročitaj još: Najveće greške u konturisanju

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 60 Tease

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Vivid Hot Lacquer 62 Charmer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 05 Loyalist

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express Mascara

  Poručite odmah

Povezane teme: karmin, ruž, sjaj za usne, usne, tamni ruževi, bronzer, smoky eye

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Pet koraka do savršenog looka za Dan žena

Ovaj tekst posvećujemo Danu žena i donosimo ti savete kako da zablistaš na ovaj dan, ali i svaki drugi...