Makeup greške: Plave oči

Ukoliko imate sreću da ste rođene s očima plave boje, to je već dovoljno da vaš pogled bude prodorniji i privlačniji!

Ipak, ovaj adut nećete iskoristiti na najbolji mogući način ukoliko ne znate osnovna pravila šminkanja za plavooke devojke.

Iako svako ko ima plave oči žudi da se poigrava nijansama ove boje prilikom šminkanja, sigurno ste primetile da najpoznatije plavooke lepotice uglavnom biraju šminku kojom dominiraju zemljani tonovi. Štaviše, prava je retkost videti neku slavnu lepoticu koja ima plave oči našminkanu plavom ili ultrapopularnim plavim karminima! Zbog čega je to tako?

SENKE ZA OČI I MASKARE: Plave su najstrože zabranjene!


Prema svetskim makeup stručnjacima, plavooke devojke dele se na tri tipa: (1) ledenoplave - kod kojih su primetne srebrnkaste i svetloplave nijanse u očima; (2) sivkastoplave - čije su oči plave s primesama sivog i čak zelenog i (3) tamnoplave. Eksperti ističu da nijedan od ovih tipova ne može da pogreši s narandžastom bojom, a razlog koji stoji iza toga je veoma jednostavan.

Naime, na točku boja, najlaskavija boja za svaku nijansu nalazi se direktno nasuprot toj boji, što znači da je korišćenje plave boje pri šminkanju jedna od najvećih grešaka koje plavooke devojke mogu da naprave!

Međutim, ako ipak ne možete da odolite i želite da ponesete svetloplavu senku za oči, ni u kom slučaju je ne kombinujte s maskarom plave boje (osim ako je toliko tamna da je na granici sa crnom bojom). U tom slučaju je vaš najverniji saveznik crna maskara koja pruža dodatni volumen. Samo takav proizvod istaći će luk kapka i definisaće trepavice na pravi način, dok će moćan kontrast plave i crne boje učiniti pogled prodornim i ublažiti moguću monotoniju i negativan efekat plave senke u kombinaciji s plavim očima.

AJLAJNER: Crna boja nije jedino rešenje

Postoji, s druge strane, jedna mogućnost da, uz dopuštenje makeup magova, upotrebite plavu boju - reč je o ajlajneru! Preporučuje se da izbegavate svetlije nijanse, već da odaberete izuzetno taman plavi ajlajner, poput indigo, teget i navy blue, kako biste postigle upečatljiv kontrast i iskoristile moć plave boje u ovim nijansama da naglasilte prirodnu lepotu svojih očiju, umesto da skrenete pažnju s njih nekom svetlijom nijansom i učinite svoj look dosadnim.

Vodeći stručnjaci savetuju da liniju crtate što bliže trepavicama, kao i da počnete od spoljnog ugla oka i završite crtanje u predelu iznad zenice, odnosno da vučete liniju ajlajnera ka unutrašnjem uglu oka.

KARMIN: Plavooke devojke svetle kose, zaboravite na svetlije nijanse!


Kada je reč o karminu, imajte na umu da se plavookim devojkama koje imaju svetliju kosu (posebno plavu), ne preporučuju previše svetle boje ruževa. S druge strane, bez obzira na boju kose, ako imate plave oči, ne možete da pogrešite s ruževima koralnih nijansi, bez obzira na to jesu li crveni ili pink. Naravno, obavezno nabavite makar jedan karmin u bilo kojoj nijansi narandžaste boje, a odlična ideja je da za neku dnevnu varijantu odaberete karmin u boji kajsije.

Što se tiče noćnih izlazaka i nešto svečanijih prilika, za devojke plavih očiju najbolje tajno oružje su karmini i senke za oči u bakarnim i zlatnim tonovima.

RUMENILO: Roze je zabranjeno ako ne koketira s narandžastim

Pri izboru rumenila, jedine nijanse koje treba da vas zanimaju jesu one u okviru boje kajsije, posebno ukoliko imate nešto svetliji ten. Izbegavajte previše ružičaste varijante jer će one skrenuti pažnju sa očiju, a svako šminkanje devojaka koje imaju plave oči izvanredna je prilika se istakne prirodna lepota pogleda.

Pročitajte još: Roze ili breskva: Izaberi svoju nijansu rumenila!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Color Sensational 910 Shocking Coral

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Color Sensational 914 Vibrant Mandarine

    Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, ajlajner, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da očistiš četkice za šminku

Da li možeš da se setiš kada si zadnji put očistila četkice za šminku...