Makeup greške: Zelene oči

Smaragdne boje očiju nisu bez razloga tako specifične, obzirom na to da samo 2% od ukupne svetske populacije ima privilegiju da se rodi sa očima zelene boje. Zato su poznavanje trikova koji slede, nešto što rado želimo da podelimo sa tobom, kako bi na najbolji mogući način istakla zelene oči.

Greške kod odabira senki za zelene oči

Ono što treba da izbegavaš prilikom nanošenja senki jesu hladne nijanse koje će tvom oku oduzeti onu posebnu draž, a naročito izbegavaj nijanse plave boje. Zelena boja senki isto nije preporučljiva, jer neće imati nikakvog efekta.

Kako bi najbolje istakla zelene oči senkama, uvek treba da biraš nijanse koje su u kontrastu sa njima. To podrazumeva sve nijanse ljubičaste, indigo plave, zlatne i bakarne nijanse, kao i sve druge toplije boje. Zahvaljujući ovim nijansama više će se videti zlatne tačkice u očima koje su karakteristične za zelene oči.

Savet za #dazzling efekat

Poput ljubičaste, crvena boja takođe je obavezna za sve devojke zelenih očiju koje žele da dostignu #dazzling efekat. Napravi eksperiment i videćeš i sama. Samo obrati pažnju da prilikom eksperimentisanja sa ovim nijansama nemaš crvene kolutove oko očiju, kako ih ne bi još više istakla. Dakle, korektor je obavezan!

Smokey tehnike šminkanja

Izbegavaj klasični crni smokey eye, međutim ne i smokey eye u drugim nijansama. Mnogo bolji smokey eye efekat postići ćeš upotrebom kontrastnih boja. Dakle, smokey eye tehnika šminkanja očiju zelene boje je i više nego poželjna, ali u ljubičastim nijansama za večernji makeup, a za dnevni makeup u tamno braon i bež nijansama.

Greške sa ajlajnerom

Klasični crni ajlajner nije najbolji izbor za zelene oči, jer će ih učiniti zatvorenijim i skriti njihovu lepotu. Zato obavezno koristi ajlajner tamno braon nijanse, zlatni ajlajner ili za još bolje isticanje ljubičasti ajlajner. Odlično ćeš istaći zelene oči i ako staviš malo belog ajlajnera u ugao oka, kako bi ti još više otvorio pogled, ali obrati pažnju da se stapa sa senkom koju si odabrala.

Greška sa maskarom ne postoji?

Maskara je možda jedini makeup proizvod oko kog ne možeš da pogrešiš, ali to ne znači da neke od maskara neće učiniti tvoj pogled zapaženijim. Zato ti preporučujemo da isprobaš maskare u braon i ljubičastoj boji.

Greške sa rumenilom

Izbegavaj previše tamno rumenilo, koje vuče na bordo nijansu, naročito ukoliko imaš crveni ruž za usne. Umesto njega nanesi samo rumenilo u nijansi breske ili rozikasto rumenilo.

Ove nijanse ruževa se ne uklapaju sa zelenim očima

Izbegavaj plavu i crnu nijansu ruža za usne. Ukoliko želiš da postigneš neki upadljiviji look, sasvim će t biti dovoljan ruž koji je kontrastan tvojoj boji očiju - crveni, rozikasti ili ljubičasti. Ne zaboravi da nijansu ruža uklapaš sa ostatkom makeup-a, a ne samo sa tvojom bojom očiju.

Koje od ovih grešaka si ti najčešće pravila do sada? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Bambi look: pogled koji razoružava

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Colossal Big Shot

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Heroine

  Poručite odmah
 • L'oreal Paris Infaillible Caramels 111 A Little Chillie

  Poručite odmah
 • Urban Decay Lash Freak Mascara

 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, oči, ruž, večernja šminka, dnevna šminka, rumenilo, Urban Decay, Loreal Paris, Maybelline New York, NYX Professional Makeup

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vreme je da ovog proleća kažeš zbogom oštećenoj kosi!

Možda si se preko noći odlučila za novu boju kose, poželela neku promenu frizure, česta upotreba hemijskih tretmana i stilizovanje može ozbiljno oštet...