Makeup ideje za dobar prvi utisak

Iako ne treba da sudimo o ljudima na prvi pogled, ipak onaj prvi utisak utiče na naš stav prema nekome. U taj prvi mah možda ne primećujemo odmah makeup, ali smo sigurne da on ne treba da odvlači pažnju i da bude prenapadan.

Bilo da idete na prvi dejt ili intervju za posao, važno je da odaberete odgovarajuću šminku kako bi sve prošlo u savršenom redu.


Takođe, najbitnije je da se vi lepo osećate pošto ćete se onda i ponašati prirodnije i opuštenije. Vaša šminka nikako ne bi trebala da bude napadna jer ne želite da ona priča priču umesto vas.

Ukoliko idete na razgovor za posao, cela situacija može da bude veoma stresna te bi trebalo da izbegavate da nosite previše pudera zbog problema sa isijavanjem kože lica.


Najbolje bi bilo da se odlučite za prirodni nude look, gde ćete istaći usne karminom u nekoj svetlijoj boji, a neka nežno roze rumenilo ili ono u nijansi breskve istakne vaše lice. Pri šminkanju očiju, ne preterujte sa maskarom jer precizna linija ajlajnera može odlično da istakne vaš samouveren pogled.

Slično tome, druga varijanta vaše šminke za neki poslovni sastanak može da se postigne tako što ćete ovog puta istaći usne.


Na oči nanesite jedan sloj maskare i neku svetlu senku. Lice možete konturisati i istaći jagodice roze rumenilom, a neka usne budu vaš adut pa možete naneti malo jači karmin u tamnijoj bordo ili koralnoj nijansi.

Ukoliko idete na prvi dejt, jedno pravilo svakako postoji, a to je da istaknete ono što je najlepše na vašem licu.


Najbitnije je da ne preterate ni sa čim. Mi smo odabrali look „moj pogled će te očarati“, odnosno u prvi plan stavite šminkanje očiju. Trepavice neka dobiju i na volumenu i na dužini, a ukoliko ne volite ajlajner, koristite tamnije senke za smoky eye look. Usne ne bi trebalo da naglašavate previše – nežni sjaj za usne ili nude karmin biće dobar izbor, a takođe blago konturisanje lica sa isticanjem jagodica biće pun pogodak.

Pročitajte više: Kako da se brzo našminkaš za neplanirani izlazak

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Infallible Nudist Matte Lip Paint 208 Off-White

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Super Liner Superstar

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Miss Baby Roll Black

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris La Palette Smoky

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte 430 Mon Jules

  Poručite odmah

Povezane teme: formalna šminka, večernja šminka, dnevna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da izabereš svoj makeup look za sezonu popularnih festivala

Leto je vreme za popularne muzičke festivale, otkivamo koji makeup look da izabereš da budeš primećena i u trendu ...