Make–up policija: Kakve make-up momente smo zapazili na ulicama

Da se razumemo, kao što cenimo lepo i diskretno našminkano lice, obožavamo i inventivna, hrabra make-up rešenja. Dobra šminka zaista ima veliku moć da te učini lepšom, nežnijom, zavodljivijom… Ali svakodnevno srećemo i primere pogrešnog šminkanja. Zato proveri da li možda činiš neke od najčešćih make-up fejlova koji se mogu videti na našim ulicama!

Maskenbal

Hajde da prvo shvatimo koja je funkcija pudera, bilo tečnog ili kompaktnog? Od  pudera očekujemo da učini da naša koža lica izgleda čistije, zdravije, ujednačeno i blistavo. Postoje i oni puderi koji će učiniti da izgleda i mlađe – jer imaju i lifting efekat. Ali suština je ista: želimo kožu koja će biti njeno najbolje moguće izdanje. Podrazumeva se da ćemo birati nijansu najsličniju svojoj koži. Puder za masnu kožu možda ne odgovara suvoj koži. Ukratko, od pudera očekujemo da bude nevidljiv, a našu kožu učini što je moguće više savršenom. Kako onda razumeti “efekat maske” koji vidjamo na ulicama u ove prolećne dane i devojke koje kao da poručuju “Hej, pogledajte! Ja na licu imam tonu pudera!” I to pogrešne nijanse, prilično loše nanetog.  Dakle, najpre proceni kakvu kožu imaš, a onda saznaj kakva ti je vrsta pudera za lice potrebna i odaberi odgovarajuću nijansu. Puderom nijanse tamnije od tvoje boje lica nećeš postići preplanuli izgled, ali uz par veštih trikova i dobar bronzer, hoćeš! Prajmer za lice može pomoći u postizanju efekta zdrave i glatke kože lica, ali je važno i da odabereš najbolji tečni puder.

Vrlo tamna olovka za usne? Hm…

Da li se sećate onog trenda iz veselih devedesetih, tamne olovke kojom su iscrtani okviri usana? Da, ali to je bilo devedesetih! Šta ovakvi make-up poduhvati i dalje rade na našim ulicama, nije sasvim jasno. Možemo ih uvažiti kao koncept, pank ili rejv šminku, ali ovo definitivno nije izbor za svaki dan/školu/fakultelt/posao. I ni slučajno ovake nemojte ići na razgovor za posao, jer pravilno iscrtane usne osnova su dobrog mejkapa.

Obrve ili krem bananice?

Nedavno se jedan od retkih muških kolega u redakciji na vratima pojavio sa pitanjem koje nas je sve slatko nasmejalo: ,,Šta je sa devojkama i obrvama k’o krem bananice?'' Jasno je raskošne obrve jesu aktuelne, ali tumačenje trendova često ima i svoje groteskne izvedbe. Kao što pune guste obrve ne odgovaraju baš svakom licu, tako ni sve debelo iscrtane obrve nisu lepe i trendi! Pre no se zaletiš na “uopšte se ne primećuje da nisu prirodne” tetoviranje obrva, možda možeš naučiti kako iscrtati obrve. Uz par trikova i dobar proizvod, rezultat će biti lepo oblikovane pune obrve koje izgledaju prirodno i odgovaraju tvom licu.

 

Pročitaj više o: Kako da izbegneš grešku previše počupanih obrva

Za ovaj izgled preporučujemo

 • True Match L'Oreal Paris

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Infaillible Luminizing Primer

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Brow Artist Pomade

  Poručite odmah
 • L'Oreal Color Riche Shine Insanesation

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Lip Liner Couture Color Riche Perfect Red

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, oči, ruž, puder, obrve, iscrtavanje usana

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sjaj za usne koji se ne razmazuje i postojan je cak do 16h - da moguće je! Predstavljamo ti Shine Loud sjaj za usne!

Dolazak jeseni u nama budi novi entuzijazam kada je šminka u pitanju, pa u svoje nesesere dodajemo boje i kolorite koji odgovaraju tom dobu. Predstavl...