Makeup saveti za dame sa tankim usnama

Senzualne i zavodljive usne koje odišu raskošnim bojama i punoćom – zar ovo nisu atributi koje većina nas priželjkuje? Ali šta ako su usne previše tanke? U nastavku ti predstavljamo nekoliko sjajnih makeup saveta pomoću kojih ćeš povećati volumen usana, a ukazaćemo i na neke greške u šminkanju zbog kojih možda ne postižeš željeni izgled.

Pripremi se za veći volumen

Svest o redovnom pilingu usana mora biti konstantna. Suve usne svakako nisu lep prizor, jer ih to vizuelno dodatno istanjuje i čini umornim i beživotnim. Iako sa pilingom ne bi trebalo preterivati u zimskom periodu, odstranjivanje izumrlih ćelija sa površine kože bi trebalo sprovoditi bar dva puta mesečno, ili pred svaku važniju priliku, jer upravo prokrvljenost krvnih sudova utiče na povećanje volumena.

 

Posle pilinga neophodna je hidratacija u vidu balzama za usne. Ovakav tretman je posebno delotvoran kada se sprovodi pred spavanje. Na taj način se održava hidratacija preko cele noći, pa ćeš se ujutru probuditi sa prelepim i svežim usnama.

“Ukradi” malo od ivice

Kako bi i tanke usne izgledale spektakularno, neophodno je da im obezbedimo novu dimenziju, a to se najjednostavnije postiže nude olovkom za usne. Za milimetar pređi preko ivice, jer ćeš tako “ukrasti” malo dodatnog prostora koje ćeš u nastavku šminkanja ispuniti bojom. Posebnu pažnju obrati na definisanje Kupidonovog luka, jer će to dodatno istaći usne.

 

Izaberi najbolji ruž za usne

Kada je reč o bojama, nude karmin se pokazao kao najbolje rešenje za tanke usne. Izbegavaj tamne boje, jer one uglavnom stvaraju privid da su usne još manje i još tanje. Ali, to ne mora uvek biti slučaj. Tamnija boja na donjoj usni, a svetlija nijansa na gornjoj, vešto ublendane četkicom i prekrivene slojem prozirnog sjaja, učiniće čudo za punoću usana!

Vanvremenska crvena

Predrasuda je da crvena boja nije dobar izbor za tanke usne. Ona je simbol ženstvenosti, boja koja podmlađuje, zavodi i nikad ne izlazi iz mode. Nijanse crvenog karmina su brojne, ali ako imaš tanke usne nikad nećeš pogrešiti ukoliko izabereš one svetilije. Uz sve prethodne savete, uspeh će biti zagarantovan!

 

3D efekat

Što se tiče teksture, matirani ruževi su nekada bili sinonim za suvoću, a samim tim i loš izbor za tanke usne. Danas to nije slučaj! Naprotiv, mat tečni karmin je apsolutno nezamenljiv makeup proizvod, jer njegova kremasta struktura sada savršeno hidrira i ima negujuća svojstva poput balzama. Osim fantastičnog izbora boja i neverovatne postojanosti, ovakve formule pružaju i 3D efekat.

Magija konturisanja

Kao što konturišemo druge delove lica, tako možemo konturisati i usne, jer igra svetlosti i senke savršeno utiče na volumen. Sve je krajnje jednostavno - da bi osetila magiju potrebni su ti samo ruževi i olovke koje već imaš u neseseru.

 

1. Uzmi dve nijanse olovke. Onom svetlijom oiviči, a potom i popuni usne.

2. Tamnijom olovkom iscrtaj spoljne uglove, kao i gornju i donju ivicu usana. Tamna linija bi trebalo da bude iscrtana samo do jedne trećine donje usne, a sredina neka ostane prazna.

3. Izblendaj prstom kako bi se boje stopile. Sve ovo možeš uraditi i karminom, ali je olovka ipak preciznija i samim tim, jednostavnija za rukovanje.

Ultimativni makeup sveti

Kombinacija koja će baš uvek upaliti: Sloj prozirnog sjaja preko karmina, a posebno preko nude ruža, doprinosi boljem reflektovanju svetla. Tako stvaraš iluziju da su tvoje usne mnogo veće nego što zapravo jesu. Preskači uglove i sjaj nanosi isključivo na sredinu gornje i donje usne. Malo hajlajtera na Kupidovom luku daće tvojim usnama preko potrebnu dubinu i zavodljiv izgled o kom si oduvek maštala.

 

Zanimljivost o tankim usnama

Iako su često razlog za manjak samopouzdanja, ne zaboravi da mnoge holivudske dive imaju tanke usne i da im to nije smetalo da se nađu na listama najlepših žena sveta. Kažu da tanke usne imaju precizne žene koje vode računa o najsitnijim detaljima. One važe za vrlo emotivne, intuitivne i skromne osobe, a jedna od najvećih mana im je stidljivost. Taktične su, ne upadaju u vatru i odlično analiziraju. Sa njima ne bi trebalo započinjati raspravu, jer su odlične govornice i uvek imaju argument više.

Zato, ne dozvoli da neki manji nedostaci utiču na tvoje samopouzdanje. Uz dobru šminku sve se može lako popraviti!

Pročitaj još: Makeup trikovi za lako nanošenje ruža

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Bastille Whistle

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Palais Royal Field

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Saint German Road

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile Seine Shadow

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Shine Compulsion

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Un-Nude Amazonian

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Voyager

  Poručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Dreamer

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, karmin, ruž, usne, jesen, tutorial, Maybelline New York

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako treba da izgelda tvoj makeup ako nosiš šiške

Promena frizure podrazumeva i promene u tvojoj makeup rutini, šiške imaju svoj veliki come back pa je logično da je neophodno da svoj makeup prilagodi...