Makeup trend: Grandž usne

Grandž stil je bio popularan početkom devedesetih godina dvadesetog veka. Pre nego što su ga zavolele šire narodne mase, grandž je bio rezervisan samo za velike buntovnike, ljubitelje žestoke svirke i zvuk gitare i bubnjeva. Danas je buntovništvo ponovo zavladalo modnim pistama i krupnim koracima stiže na sam vrh trendova za ovu sezonu. Grandž znači biti poseban, zanimljiv i da imaš čvrste stavove. Zato nas uopšte ne čudi što sve veći broj devojaka prisvaja takav način oblačenja i šminkanja.

Ako i ti bar na trenutak želiš da postaneš prava grandž diva, mi ti predstavljamo osnovne principe ovog stila:

Grandž usne


Grandž usne su jednom rečju opsesija šminkera širom sveta. Oni koriste usne poznatih manekenki kao svoje slikarsko platno, po kome prave svojevrsni vatromet tamnih boja.

Predlažemo ti da za početak nabaviš dugotrajan ruž. I to onaj sa mat formulom, zato što biti trendseter danas znači imati savršeno baršunaste usne, obojene zasićenom bojom. Usne u grandž stilu su idealan izbor za izlazak u noćni klub i nezaboravan provod. Ali, kako bi mogla da se opustiš tokom provoda i ne razmišljaš o tome kako se tvoj karmin drži nakon nekoliko sati zabave, tvoj izbor treba da bude proizvod koji te neće izneveriti. Maybelline New York Super Stay Matte Ink tečni ruž je proizvod koji će sasvim sigurno opravdati tvoje poverenje.  

Ombre u dve boje

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Ombre efekat na grandž usnama se postiže prelivanjem dve nijanse, i to tako što se tamnija nijansa nanosi na spoljne ivice usana a svetlija na centralni deo usana. Za početak, upotrebi olovku za usne koja će uokviriti usne i sprečiti ruž da izađe izvan okvira usana. Sledeći korak je nanošenje ruža. Izaberi Super Stay Matte Ink u varijanti Believer. Reč je o nijansi ljubičaste koja savršeno odgovara kako plavušama sa svetlijim tenom, tako i lepoticama koje se mogu pohvaliti tamnijom bojom kože. Nanesi ovaj ruž preko celih usana, vodeći računa da ne prelaziš ivice prethodno iscrtane olovkom. Ovakve usne će privući pažnju okoline, ali će svima staviti do znanja da ne odustaješ od svojih stavova i da si uvek spremna na bunt!   

Pročitajte još: Ruževi za sve veličine usana by Dunja Jovanić

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York SuperStay Matte Ink 40 Believer

    Poručite odmah

Povezane teme: karmin, ruž, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi kriterijum za odabir idealnog mat ruža: horoskopski znak!

Ono si što nosiš u sebi, a sada ti se pruža prilika da vođena svojim horoskopskim znakom odabereš nijansu mat ruža kao stvorenu za tebe ...