Makeup trik: Kako da brzo i lako prikrijete podbradak

Ukoliko ste jedna od onih dama koja muči muku s podbratkom, vreme je da taj problem konačno rešite i povratite samopouzdanje.

Ovde ne govorimo o skupim i komplikovanim hirurškim zahvatima, već o malim, jednostavnim makeup trikovima kojima ćete uspeti da prikrijete sve nesavršenosti, pa čak i podbradak sa kojim brojne dame pokušavaju da se izbore.

Kao i uvek, pre nanošenja bilo kog makeup proizvoda, važno je dobro očistiti kožu lica i pružiti joj adekvatnu hidrataciju.
Zatim nanesite tečni puder, a kada je reč o prikrivanju podbratka, koncentrišite se na donji deo lica i vrata i na njega nanesite za nijansu tamniji puder. Vodite računa da nijansa ne odstupa previše od vašeg prirodnog tena, odnosno da puder koji nanosite na ovaj deo ne bude previše taman.

Baš kao što je slučaj i sa ostalim delovima lica poput jagodica, obraza, usana i očiju, isto tako pažljivim nanošenjem određenih proizvoda na „kritična“ mesta možete prikriti sve nedostatke.

Kada su u pitanju podbradak i njegovo prikrivanje, odlučite se za kvalitetan bronzer.


Ukoliko imate svetliji ten, odaberite bronzer u rozikastim nijansama, dok zlatne tonove možete koristiti ukoliko imate tamniju put, a nanećete ga tako što ćete odgovarajućom četkicom povući liniju duž cele ivice brade. Vodite računa da bronzer dobro izblendirate, tako da njegove ivice ne budu jasno vidljive. Na ovaj način postići ćete željeni izgled, budući da će bronzer stvoriti iluziju prelamanja svetlosti i senke koja prikriva nesavršenosti ispod linije brade.

Osim toga, važno je znati da i nepravilan odabir ruža za usne može baciti akcenat na ovaj deo lica.


Kako biste vizuelno smanjile podbradak, uvek se odlučujte za smelije, jače boje karmina, poput tamno crvenog ili tamno braon. Na ovaj način skrenućete pažnju sa pomenutog dela lica, a u prvom planu biće vaše savršeno obojene usne.

Pročitajte još: Savršen crveni ruž - kako izabrati pravu nijansu?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Glam Bronze

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Color Riche Matte 430 Mon Jules

    Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje, bronzer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Savršen ten? Nikakav problem!

Da li se i tebi dešava da ne možeš da pronađeš pravu nijansu tečnog pudera, da ti se primećuje razlika između boje lica i vrata, i da nikako ne možeš ...