Makeup trikovi za lako nanošenje ruža

Ruž za usne predstavlja krunu čitavog makeup-a. Međutim, sigurni smo da si se i ti, kao i mnoge od nas, susrela sa brojnim poteškoćama u pokušajima da pravilno naneseš ruž. Kada pogledaš fotografije modela na Instagramu ili beauty tutorijale, nanošenje ruža izgleda baš jednostavno, ali kada se sama upustiš u ovu avanturu, retko kada će se desiti da ti usne izgledaju onako kako si želela. Neujednačena boja, prelazak van okvira usana, crveni karmin na zubima, nejednake ivice, neravnine na usnama...  sve ovo je makeup pakao! Zbog toga su tu makeup trikovi profesionalnih šminkera koji će ti makar malo olakšati nanošenje ruža.

Trik 1: Piling usana

Kada govorimo o pilingu, to se obično odnosi na lice ili telo, međutim, i usne zaslužuju posebnu negu. Kao i koža lica, tvoje usne reaguju na promene vremena, hladnoću, vetar, pa se zato ljušte. Kada naneseš ruž na usne koje nisu tretirane proizvodima za eksfoliaciju, one će biti pune neravnina, a može se desiti i da počnu da se ljušte, naročito u uglovima. Zato, nabavi proizvod za piling usana i redovno ih tretiraj. Primetićeš koliko ti ruž bolje pristaje nakon ovog tretmana.

 

Trik 2: Prajmer za usne

Baš kao i kod pilinga, prajmeri su obično rezervisani za lice, međutim, profesionalni šminkeri koriste prajmere i za usne. Osim što će osigurati postojanost ruža na tvojim usnama, prajmer će ih hidrirati, tako da će usne izgledati zdravije i punije, a i manje će se ljuštiti. Ako se pitaš da li vredi imati prajmer za usne u neseseru, reći ćemo ti samo ovo – svakom remek delu potrebna je podloga, pa i tvojim usnama.

Trik 3: Oblik ruža

Profesionalni šminkeri nikada ne nanose ruž direktno na usne, već za aplikaciju koriste četkicu. Ali ako ti, kao i većina nas, ne možeš da savladaš tehniku nanošenja ruža četkicom, izaberi ruž koji je svojim oblikom pogodan za nanošenje. Dobar primer ovakvog ruža je YSL The Slim, koji, osim što se lako nanoni, ima i toliko popularni završni mat efekat. Ako isprobaš ovaj ruž, videćeš da možeš da ga naneseš u samo jednom potezu, što će ti uštedeti i vreme i živce. Uski, kvadratni vrh omogućava precizno nanošenje i podizanje kontura usana, a gusta tekstura i intenzivna boja, savršeno će definisati usne i učiniti da izgledaju punije.

 

Trik 4: Nanošenje ruža u više slojeva

Popularni mat ruževi posebno su nezgodni za nanošenje jer se lako može desiti da boja bude neujednačena. Zato nanesi ruž u nekoliko tankih slojeva kako bi na kraju dobila ujednačenu i čistu boju na celim usnama. Ako pokušaš da pritisneš karmin i iz prve naneseš debeo sloj ruža, lako ti se može desiti da pređeš liniju usana i izgledaš kao da si nanosila ruž bez ogledala ispred sebe, a to je poslednje što želiš.

Trik 5: Pravilno korišćenje olovke za usne

Mnoge od nas kupe olovku za usne, a da nisu preterano sigurne šta bi radile sa njom. Dalje je scenario otprilike ovakav: pokušaj da se olovka iz jednog poteza nanese na cele usne u debelom sloju, završava se zamrljanim usnama i efektom neuredne i razmazane šminke. Zbog toga je neophodno da olovku nanosiš baš kao profesionalni šminkeri – pod uglom od 45 stepeni, koriteći kratke i lake poteze. Nikada ne nanosi olovku grubim potezima – efekat će biti katastrofalan! Preporučujemo ti da uz YSL Slim ruž za usne isprobaš prefinjene i ležerne nijanse olovke za usne DESSIN DES LÈVRES LIP STYLER, za još precizniji finiš i još veći volumen.

 

Pročitaj još: Makeup trikovi za paž frizuru

Za ovaj izgled preporučujemo

  • YSL Rouge Pur Couture The Slim Matte Lipstick

  • YSL Dessin Des Lèvres Lip Styler

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, crveni karmin, karmin, ruž, usne, mat, jesen, tutorial, tamni ruževi, mat usne, crveni ruž, crveni karmin, crni karmin, crni ruž, olovka za usne, Yves Saint Laurent

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

4 koraka do punijih usana

Bez obzira da li su ti usne prirodno tanke pa želiš da ih dodatno istakneš, ovo su tajni trikovi koji će ti pomoći da brzo i lako dobiješ pune usne, ...