Makeup trikovi za paž frizuru

Paž je frizura koja nikad ne izlazi iz mode, garantuje savršen minimalistički look, a na koliko različitih načina je možeš nositi, zavisi isključivo od toga koliko je frizer vešt, a ti maštovita. Većinu bob frizura možeš oblikovati i prilagođavati prema raspoloženju, situaciji ili garderobi i to na svakodnevnom nivou. Najteže je doneti odluku da kosu skratiš na paž, sve ostalo je mnogo lakše. Ukoliko već nosiš paž ili planiraš da se uskoro ošišaš, bilo bi dobro da znaš par caka. Ovo su make up trikovi zahvaljujući kojima ćeš biti ponosna vlasnica dužeg, kraćeg, ufrćkanog ili boba sa šiškama!

Prvo ten, pa sve ostalo

Šminka i frizura idu ruku pod ruku, zato moramo poštovati određena pravila kako bismo ih maksimalno usaglasili i postigli najlepši mogući efekat. Generalno, paž u velikoj meri stavlja akcenat na kožu lica i vrata, pa je samim tim briga o tenu posebno važna. Dobro ishidriranost i prajmer za lice su predoslov da se uopšte započne šminkanje.

 

Paž sa šiškama

Ukoliko su šiške guste i ravnije sečene, akcentuj oči, nos i bradu. Ipak, to je frizura sa “stavom”, koja može da “zatvori” deo lica, zato ne bi trebalo da štediš šminku, pogotovo ajlajner. Cat ili smokey eye biće definitivno najbolje rešenje za oči, dok bi za naglašavanje nosa, brade i jagodica bilo dobro da primeniš strobing tehniku.

Šiške u stranu znače da će jedna strana lica biti više zaklonjena kosom od druge, što podrazumeva da ćeš želeti da istakneš obraze i bradu. Zato je za ovaj tip frizure konturisanje lica više nego poželjno. Nanesi hajlajter na vrhove jagodica, a ispod njih bronzer. To će "podići" jagodice i istaći konture.

 

Makeup trikovi za stepenasti paž

Ovaj stil u prvi plan stavlja tvoje usne, bradu i nos, upravo zbog pramenova koji se nalaze u njihovom nivou. Važi za jednu od najzahvalnijih firzura, jer uz nju možeš kombinovati najrazličitije makeup stilove. Jarka i intenzivna boja karmina uz sloj maskare na trepavicama, tako jednostavna, a opet tako savršena šminka za svaki dan. Razbarušeni bob, naročito njegova kraća verzija, odlično pristaju talasastoj i ređoj kosi, jer ovakva frizura vizuelno povećava volumen. U ovom slučaju make up trikovi nisu neophodni, jer je cilj da postigneš što prirodniji izgled.

 

Razdeljak na sredini

Kim Kardašijan je oživela popularan trend iz 70-ih, a koji akcenat stavlja na nos i čelo. Ako imaš baš ovu frizuru, najvažnije je da ten održavaš besprekorno ujednačenim, a za efekat blago osunčane kože možeš dodati trunku bronzera uz liniju kose. Ajlajner i par slojeva maskare, biće dovoljni da se pažnja preusmeri sa čela na oči, i naravno, ne zaboravi senčenje lica, pa makar to bilo i samo blago hajlajtovanje nosa.

Duboki razdeljak u stranu

U ovom slučaju su obrazi i jagodice najizraženiji, pa je ružičasto ili koralno rumenilo prosto neophodno. Na kapke nanesi neku nežnu, osvežavajuću i po mogućstvu svetlucavu nijansu senke, a posebno se potrudi oko obrva, koje ne bi trebalo da budu previše naglašene, ali zato moraju biti besprekorno stilizovane.

 

Pročitaj još: Šminka i frizura za svečanosti: kako uklopiti make-up i kosu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'oreal Paris Infaillible Primer Anti-Fatigue

  Poručite odmah
 • L’Oréal Paris Superliner Tattoo Signature

  Poručite odmah
 • L'oreal Paris Glow Mon Amour Liquid Highlighter

  Poručite odmah
 • L’oreal Paris Paradise Extatic

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senčenje lica, ajlajner, oči, tečni puder, trend, frizura, jesen, tutorial, rumenilo, prirodni look, hajlajter, smoky eye, cat eye, prajmer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da prepoznaš puder koji će odgovarati potrebama tvoje kože?

Puder makeup proizvod koji se bira pažljivo, evo kako da izabereš onaj koji odgovra potrebama tvoje kože...