Makeup trikovi za zavodljiv pogled

Ultimativni pogled prave zavodnice kali se godinama, pa ipak i šminka ti u tome može dosta pomoći. Jasno, naglasak je na očima, i zato će ti za ovaj makeup izazov biti potrebno malo strpljenja, par efikasnih proizvoda i nekoliko naših proverenih saveta. Želiš zavodljiv pogled? I dobićeš ga!

Zavodljiv pogled No1: senčenje očiju je must

Seti se svih pravila koja primenjuješ kod konturisanja i senčenja lica. E, sad pokušaj da ih primeniš na kapke. Dakle, tamnije da suzimo i “uvučemo”, svetlije da istaknemo i “otvorimo”. Jedan od proizvoda naizgled nepotrebnih je prajmer za oči. Samo naizgled, jer koža na kapcima specifično je tanka i nežna, zato bi svaki drugi prajmer bio jednostavno pretežak. A dobra baza znači i lakše nanošenje i postojaniju senku za oči, a bez toga na zavodljiv pogled ne možeš računati. Uostalom, isprobaj prajmer za oči i proceni. Senčenje očiju je sledeći korak a senka za oči može biti u mat varijanti ili zavodljivo svetlucavom sedef izdanju koje je ove sezone trend u šminkanju očiju. Prati prirodne krivine i senke, kombinuj senke za oči svetlijih i tamnijih nijansi, ali u bojama kompatibilnih, i postižeš prirodno naglašen pogled prave zavodnice.

 

Zavodljiv pogled No2: Ajlajner, tvoj novi bff

Mačkasto našminkane oči nepogrešivo su zavodljive, a upravo je ajlajner najbrži i najbolji  način da postigneš ovaj izgled. Naneti ajlajner prema obliku očiju osnovni je trik. Mačkaste oči ajlajner prirodno prati, ali šminka za spuštene kapke je nešto drugačija. Seti se da od polovine kapka nikako ne izvlačiš ajlajner prateći liniju oka, na dole. Od tačke gde kapak počinje prirodno da se spušta  potrebno je da ajlajner izvučeš ravno ili na gore. Debljina ajlajner linije zavisiće od doba dana za koje je šminka namenjena, ali i tvoje veštine, ali osnovno je pravilo od debljeg početka ići ka tanjoj završnici.  Dobrim je ajlajnerom lakše i rukovati, jer izvlačenje nije potrebno ponavljati, zato birajući kvalitetniji i pojednostavljuješ ceo proces. Dakle, dobar ajlajner pravilno izvučen – i zavodljiv pogled je tu.

 

Zavodljiv pogled No3 : Trep-trep!

Imamo dva zavodnička makeup stila kada su u pitanju trepavice, a za oba ti je potrebna kvalitetna maskara. I to najbolje ona koja u sebi objedinjuje efekte dužih trepavica i snažnijeg volumena.

Širom otvorene oči, čiji se pogled ne može izbeći, isijavaju samopouzdanje. Proveri samo da li su tvoje oči dovoljno odmorne i bistre, kako bi taj zavodljiv pogled bio potpun. Maskaru nanesi od korena u cik-cak pokretima, i to tako što ćeš zatvoriti oko i našminkati uporedo i donje i gornje trepavice. Zatim otvori oko i dodano rasčešljaj trepavice. Nakon što se maskara prosuši, nanesi još jedan sloj na vrhove trepavica, i gornjih i donjih.

 

Podignute oči se uz pomoć maskare postižu tako što se maskara nanosi samo na gornje trepavice. Ovaj se stil u šminkanju trepavica odlično slaže sa očima istaknutim ajlajnerom ili cat eye stilom šminkanja očiju. Dva do tri sloja maskare, trepavice ka spolja blago iskošene i voila!

Zavodljiv pogled No4: Anđeosko lice prave zavodnice

Bela, srebrna ili zlatna svetlucava senka za oči daće tvojim očima nežno zavodljiv izgled. Prajmer za oči je i ovde vrlo koristan preprarat. Pa ga preporučujemo pre no naneseš senke za oči. Po pravilu, bele i srebrnkaste senke idu uz svetliju put, dok je maslinastom tenu bolje leže zlatne i bakarne tople nijanse senki za oči. Naša je preporuka da za ovo izdanje zavodljivog pogleda odabereš samo jednu boju i naneseš je preko celog gorenjeg kapka diskretno prelazeći i njegove ivice. Na donje kapke nanesi senku izvlačeći je ka spoljašnjim ivicama tako da se spoji sa bojom na gornjim kapcima. Maskaru nanesi u stilu “Širom otvorene oči” iz prethodnog pasusa i dobila si taj svetlucavi, anđeoski, zavodljivi pogled.

 

Zavodljiv pogled No5:  Vamp

Za ovaj vrlo aktuelan stil šminkanja očiju potrebno je da senka za oči bude u tamnijoj nijansi, i to u  jednoj ili najviše dve boje. Senka za oči nanosi se preko celog gornjeg kapka, u obilatom sloju, jasno definisanih ivica koje prate oblik kapka i na krajevima ga podiže u mačkasti oblik. Sedefaste nijanse senki za oči ovde će dodatno naglasiti oči, proizvodeći zaista izazovan wet look. Uz ovaj stil šminkanja, najbolje će ići maskara naneta tako da dodatno “podigne” oči iz Zavodljivog pogleda No3 : dakle maskara u nekoliko slojeva samo na gornje trepavice.  Ovako našminkane oči trebalo bi da prati nešto diskretniji ostatak šminke, osim ukoliko je u pitanju zahtevno večernje izdanje kada će vamp izgled u vidu zavodljivog pogleda i vatrenog karmina biti dobitna kombinacija.

 

Pročitaj još: Kako izbeći početničke greške u šminkanju

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York x Puma Smudge-Proof Mascara

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Eyeshadow Smoke Duo

  Poručite odmah
 • YSL The Curler Mascara

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Poručite odmah
 • Maybelline New York x Puma Metallic Eyeshadow Duo Stick

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, senčenje lica, ajlajner, oči, trend, tutorial

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Guste trepavice, Jumbo volumen, brzo i jednostavno u dva koraka. Koja nam to inovacija veštačkih trepavica stiže od NYX Professional Makeup-a?

Koja nam inovacija veštačkih trepavica stiže od NYX Professional Makeup-a? Da li ste spremni za Jumbo volumen na vašim trepavicama...