Male tajne velikih majstora: 10 saveta profesionalnih šminkera koje ćemo obožavati

Naime, vrhunski šminkeri koji su zaduženi za blistav izgled svetski poznatih lepotica,  podelili svoje bjuti savete sa damama širom sveta i otkrili neke od svojih omiljenih trikova, koje će svakoj od nas biti od velike koristi.

#1 Nanesite vaše omiljeno rumenilo pre nanošenja tečnog pudera i postići ćete efekat prirodnog rumenila. Svetle, tople nijanse roze savršeno pristaju bilo kom tenu - tvrdi slavni šminker Džejms Vinsent.

Pročitaj više o: Nauči da budeš #selfieready!

#2 Kako bi vaš tečni puder imao bolju pokrivnu moć, pomešajte ga sa puderom u prahu. Ipak, vodite računa o količini dodatog pudera, nemojte preterivati - kaže Sesilija Menh.

#3 Ukoliko imate izuzetno masnu kožu, ili nemate prajmer pri ruci, samo nanesite malo kukuruznog skroba na lice pre nanošenja tečnog pudera - tvrdi Niki Mec.


#4 Čuvajte vašu kremu za oči u frižideru i nanesite je na kapke pre nanošenja šminke, kako biste smanjili njihovu nadutost - kaže Petra Strand.

 

#5 Nanosite maskaru pre tečnog ajlajnera, kako biste postigli savršeni mačkasti look - savetuje Sara Lucero.

#6 Nanesite korektor na spoljašnje ivice usana kako biste ih vizuelno povećali - kaže Niki Mec.


#7 Kako bi vaše obrve postale jače za samo dve nedelje, svako veče pred spavanje na njih nanosite hranljivu kremu - savetuje Teri de Gunzburg.

#8 Ukoliko želite da produžite životni vek vaše maskare, sipajte u bočicu nekoliko kapi rastvora soli i promešajte četkicom. To će osvežiti vašu maskaru i njenoj formuli dati vlažnost - tvrdi Keri Kol.

 

#9 Pri kupovini pudera i korektora, odgovarajuću nijansu odaberite tako što ćete je testirati na unutrašnjoj, a ne spoljašnjoj strani ruke! - savetuje Megi Ford.

#10 Kada je lepota u pitanju ne postoje pravila. Za brzi makeover poslužite se vašim omiljenim karminom, koji možete koristiti kao rumenilo tako što ćete ga nežno naneti na obraze. Takođe ga možete upotrebiti i kao senku za oči tako što ćete ga blago utapkati u spoljašnje uglove kapaka, i naravno na kraju ga nanesite na usne - otkriva Eni Ford Danielson.

Pročitaj više o: 3 koraka za nanošenje tamnog ruža by @imfashionbabe


Foto: Instagram/@nikimetzzz

Povezane teme: šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Beli kreon: Novi makeup trend 2022!

Mnoge devojke zaziru od bele boje i retko je uključuju u svoju makeup rutinu. Ipak, trendovi diktiraju suprotno...