Male tajne velikih majstora (2. deo): 10 saveta profesionalnih šminkera koje ćemo obožavati

Brojni šminkeri poznatih lepotica nesebično su podelili svoje male tajne, kako bi svakoj od nas šminkanje učinili lakšim i jednostavnijim, ali i pomogli da uz njihove savete naša šminka izgleda kao sa crvenog tepiha.

 

Foto: Instagram/@hudabeauty

Naime, vrhunski šminkeri koji su zaduženi za blistav izgled svetski poznatih lepotica, otkrili su na koji način možemo da se izborimo sa sitnim problemima sa kojima se susrećemo kod gotovo svakog šminkanja, ali i kako da učinimo da naša šminka izgleda perfektno u svakoj prilici.

#1 Ukoliko niste profesionalni šminker, može vam biti pomalo teško da izvučete pravilnu liniju ajlajnerom. Ipak, trik kojim se ja služim može da koristi svako: potrebno je da prvo nanesete krejon, budući da ćete na taj način lakše moći da izvučete pravilnu liniju. Zatim preko njega nanesite tečni ajlajner. Na taj način šminka na vašim očima duže će trajati, neće se razmazivati, a linije će biti pravilne i definisane - kaže profesionalni šminker Izolt Usigan.

#2 Za efekat definisanih ali ne i prenaglašenih očiju, na gornji kapak nanesite crni ajlajner, a donju ivicu kapka oivičite krejonom u braon boji. To je jedan od mojih omiljenih trikova za blistav pogled - tvrdi Moli Ronkal, šminkerka Anđeline Džoli i Rijane.


#3 Pre korišćenja, potopite vaš uvijač za trepavice u vruću vodu, ili usmerite topao vazduh fena ka njemu na nekoliko sekundi. Rezultat će vas iznenaditi - vaše trepavice će biti perfektno uvijene, a efekat će duže trajati! - otkriva Aleksis Volfer.

#4 Umesto da nanosite maskaru samo u pravcu rasta dlake, poigrajte se sa četkicom i probajte da maskaru nanosite u različitim smerovima, na primer ka korenu nosa. Ovaj trik pomoći će vam da otvorite pogled i postignete neverovatan efekat — navodi Moli Ronkal.

#5 Uštedite novac i napravite sami svoju toniranu kremu! Dovoljno je da na svom dlanu pomešate jednu kap tečnog pudera sa malom količinom dnevne kreme koju inače koristite i dobićete potpuno nov proizvod! - savetuje Margaret MekGrif.


#6 Pomešajte jedno žumance sa kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja. Nanesite na lice, i ostavite dvadesetak minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Ovaj tretman hidriraće vašu kožu bolje od bilo kog proizvoda za negu, a vaše lice izgledaće blistavije nego ikada! - objašnjava Niki Mec.

#7 Pre kupovine, karmin testirajte na vrhu prsta umesto na korenu dlana. Prsti na rukama imaju srodniju nijansu onoj koju imaju vaše usne, pa ćete približnije moći da odredite koja nijansa ruža vam odgovara - Keri Kol

#8 Oivičite usne olovkom u boji mesa. Na taj način postići ćete efekat punijih usana, ali ćete i smanjiti šansu za razmazivanje ruža - savetuje Petra Strand.


#9 Koristite čistu, suvu četkicu stare maskare kako biste uklonili višak senke koja tokom nanošenja padne na obraze. To se stalno dešava tokom šminkanja, a ovo je jedini način koji sam pronašla za lako i efikasno uklanjanje viška senke sa lica - otkriva Moli Stern, lični šminker slavne manekenke Kare Delevinj.

#10 Jedan od mojih omiljenih trikova jeste nanošenje sitnih crnih tačkica tečnim ajlajnerom uz samu ivicu kapka, odnosno na mestima na kojima želim da moje trepavice izgledaju gušće. Ovaj trik odmah će učiniti da vaš pogled bude neodoljivo seksi - tvrdi Huda Katan, šminkerka Eve Longorije.
Pročitajte još: Male tajne velikih majstora (1. deo)

Registrujte se / Prijavite se