Mali saveti Kajli Džener za savršenu lepotu

Iako je priznala da se podvrgavala estetskim zahvatima, Kajli se i dalje služi brojnim beauty trikovima kako bi svoj izgled dovela do perfekcije. Kako kaže, za mnoge mejk-ap stilove saznala je putem Instagrama, čiji je redovan korisnik, a mnoge tajne naučila je i od svojih starijih sestara.

- Kloi mi je dala mnogo saveta za lepotu, a neki od najvažnijih su redovno korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom i temeljno skidanje šminke. Ipak, vremenom su se stvari promenile pa sada i moje sestre mogu dosta toga da nauče od mene - kaže Kajli, ističući tom prilikom i važnost svakodnevnog nanošenja hidratantne kreme.

Kako kaže, izuzetno je bitno kremu naneti pre šminkanja, ali je i te kako bitna i tehnika nanošenja. Njen savet je da to činite četkicom za puder, kako bi koža lakše upila kremu, ali i kako biste je što bolje razmazali po licu i vratu.

 

Pored hidratantne, Kajli u deo svoje svakodnevne rutine svrstava i antirid kremu za oči

- Nakon skidanja šminke ponekad uradim i piling lica, a nakon toga uvek nanesem kremu za oči. Imam ih zaista mnogo, a sve o njihovom značaju saznala sam takođe od sestara.

 

Kada je šminka u pitanju, Kajli tvrdi da kuću ne napušta bez omiljenog ruža, bronzera i maskare.

- Trenutno najviše koristim ruževe u mat nude svetlo braon boji. Bez njih ne napuštam dom, a isto važi i za bronzer i maskaru. Trudim se da ne preterujem sa šminkom kada su dnevni izlasci u pitanju, već se opredeljujem za što prirodniji izgled - tvrdi Kajli, otkrivajući i jednu od tajni kojima se služi kada se odluči za malo jači, večernji mejk-ap.

 

Naime, kako biste što bolje izvukli liniju ajlajnerom, Kajli savetuje korišćenje selotejpa. Ona tvrdi da je ovo najjednostavnija i najpreciznija tehnika nanošenja ajlajnera, a idealnu “mačkastu” crtu dobićete ako lagano zalepite parče selotejpa uz samu ivicu kapaka, kao biste dobili željeni ugao, a zatim prema tom šablonu nanesete tuš. Kajli savetuje da nakon nanošenja pričekate nekoliko sekundi da se tuš osuši, a zatim pažljivo skinete selotejp.

 

Povezane teme: šminka, maskara, nega, poznati, mat, nude

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da prepoznaš puder koji će odgovarati potrebama tvoje kože?

Puder makeup proizvod koji se bira pažljivo, evo kako da izabereš onaj koji odgovra potrebama tvoje kože...