Mali trikovi velikih majstora: Sve tajne korektora

Pročitaj nekoliko saveta za pravilno korišćenje korektora za koje beauty stručnjaci smatraju da ih mora poznavati svaka žena koja se svakodnevno šminka: 

1. Za naglašene obrve


Pre nanošenja proizvoda za obrve, nanesi na njih malo korektora i pažljivo ih očešljaj češljićem. Ovo je prvi korak da taj predeo lica bude dugotrajno naglašen, a potom nanesi malo maskare za za obrve i nećeš morati često da popravljaš šminku.

2. Za kapke koji sijaju ceo dan


Korektor duplira učinak senki za oči pa ga nanesi umereno na kapak i razmažite, a zatim upotrebi mekanu četkicu za nanošenje omiljenih senki za oči. Tako ćeš produžiti trajnost boje i pobrinuti se za pogled koji će biti nodoljiv ceo dan.

3. Za neodoljive usne


Korektor možeš pomešati sa svojim omiljenim ružem jer ćeš tako postići sasvim novu nijansu. Najpre na usne nanesi malo korektora, zatim ruž i izblendiraj oba proizvoda četkicom. Upotrebi manju količinu korektora za svetliji i mat izgled usana.

4. Za podočnjake


Prvo upotrebi narandžasti ruž ili ruž u boji breskve, a preko njega nanesi još malo korektora. Dok ga nanosiš, pazi da prekriješ ruž u celosti.

5. Za vizuelno veće usne


Oko usana nanesi malo svetlijeg korektora kojim ćeš istaći usne istvoriti optičku iluziju da one izgledaju punije.  

6. Za nude izgled usana


Dodaj malo korektora svom labelu i pažljivo nanesi na usne ovaj miks.

7. Za savršen kontrast


Svetlijim korektorom istakni svoje jagodice zbog čega ćeš naglasiti svoje najjače atribute. Bonus savet: tamnijim korektorom ćeš kreirati suptilniji izgled lica.  

8. Za ombre usne


Za punije usne nanesi nešto korektora na sredinu donje usne, a zatim razmaži prstom, zbog čega ćeš stvoriti prirodni ombre look.

9. Za prirodan look


Ako želiš postići prirodniji izgled, pokvasi prste vodom i nežno pritisni na deo lica na koji si pre toga nanela korektor. Još će biti bolje ako za nanošenje upotrebiš sunđer. 

Više na: Šta se prvo nanosi – korektor ili puder?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Camo 01 Light

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Camo 02 Medium

    Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Događaj koji se prepričava: kafa, šminka i influenseri

Kada se najuticajniji influenseri makeup industrije okupe na jednom mestu, to mora da je iz veoma bitnog razloga. Pogledaj ko je sve bio na predstavlj...