Mali vodič za nanošenje mat karmina

Klasičan ruž koji su svojevremeno koristile mnogobrojne holivudske dive je godinama kasnije još uvek simbol elegancije i sofisticiranosti. Mat karmin može istaći tvoje usne i učiniti da boja bude dugotrajnija. Ali, kako to postići?

Hidriraj usne

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Ako želiš mat usne, moraš prvo pravilno da ih hidriraš, jer u suprotnom će ruž na usnama formirati grudvice. Zato prvo na usne nanesi malo balzama ili hidratantne kreme za usne, a najbolje je da to uradiš u kombinaciji sa četkicom za zube, jer ćeš tako istovremeno odraditi i piling usana. Stručnjaci savetuju da ovo uradiš pre nego što odeš u krevet, odnosno nekoliko sati pre nego što ćeš naneti karmin, jer će tako tvoje usne sasvim upiti balzam i biti savršeno hidrirane.  

Upotrebi olovku za usne


Uokviri svoje usne olovkom u boji sličnoj boji ruža. Počni u desnom uglu svoje gornje usne i zaustavi se kada dođeš do sredine. Zatim kreni od levog ugla i crtaj liniju sve do mesta gde si stala sa prvom linijom. Zatim na donju usnu nanesi olovku onako kako si to uradila na gornjoj usni. Koristeći tu tehniku izbeći ćeš greške koje mogu nastati u samo jednom potezu.  

Nanesi mat ruž


Nanesi malo mat ruža na usne i upotrebi četkicu ili aplikator koji ide uz proizvode u paleti. Nikako ne prelazi preko linija koje si iscrtala olovkom.

Puderom popravi sve greške


Ako si slučajno pogrešila i obojila neki deo lica van iscrtane linije usana, možeš to popraviti odgovarajućim puderom. Nanesi ga na čistu četkicu za šminkanje i popravi uglove usana i ostale, nadamo se sitne, greškice.

Više na: Moji omiljeni mat ruževi by @anastasijastasha

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Color Riche La Palette Matte Bold

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte 101 Candy Stiletto

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte 103 Blush in a Rush

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte 344 Retro Red

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte 346 Scarlet Silhouette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte 430 Mon Jules

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Riche Matte 634 Greige Perfecto

  Poručite odmah

Povezane teme: karmin, ruž, usne, mat, mat usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Probali smo sjaj za usne obogaćen hijaluronskom kiselinom koji će ti biti omiljeni ovog leta!

Jesi li čula za trend glaziranih usana? Ovaj trend će biti posebno popularan tokom leta, a uključuje samo jedan proizvod – sjaj za usne...