Mat ili sjajna šminka za hladno vreme?

Ukoliko smatrate da je svejedno da li ćete tokom zimskih dana nositi mat ili sjajnu šminku, prevarile ste se. Naučite kako da najbolji način zaštitite svoj makeup look, kako bi izgledao savršeno u toku celog dana.

Pre svega, trudite se da svakodnevno negujete kožu lica

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Prisetite se omiljenih hidratantnih krema od protekle zime i raspitajte se da li je njihova moć i dalje jaka. Takođe, kreme sa faktorom za kožu lica nikako ne bi trebalo da izostavljate iz dnevne rutine. Napravite tako zdravu i dobru podlogu na koju ćete kasnije naneti šminku.

Kada se odlučite za šminkanje, trudite se da ne koristite tešku šminku. Posebnu pažnju posvetite očima (maskari, olovci, ajlajneru i olovkama za obrve). Naime, zbog hladnog vetra često se dešava to da nam oči suze i to ne možete da izbegnete čak i kad nosite naočare za sunce. I hladni dani traže vodootpornu maskaru!

Mat vs. sjajna šminka

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Karmin ćete češće morati da popravljate, čak i nekad da ga skidate i stavljate iznova, što kasnije zahteva mnogo intenzivniju negu usana i kože lica uopšte. Nemojte preterivati te svaki put kada odaberete mat šminku, kasnije dobro odmorite kožu i redovno je hidrirajte.

S druge strane, sjajna šminka savršena je tokom hladnih dana. Čak i kada se sve oko vas čini sivim, vaša koža je u prilici da blista i izgleda sveže. Ova varijanta znatno pospešuje praznično raspoloženje, jer kako kažu - slatkih sjajeva za usne nikad nije dosta!

Svetlucavi detalji tokom zime - odličan potez!


Posebno tokom prazničnih dana koji nam se bliže, ovladajte veštinom nanošenja simpatičnih šljokica ili sada vrlo popularnih tamnih karmina koji sijaju, a u isto vreme i čine vaše usne punijim i izazovnijim.

Pročitajte još o: 4 nezamenljiva saveta za senke za oči

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Dreamer

  • Maybelline Color Sensational Vivid Hot Matte Laquer 62 Charme

  • Maybelline Color Sensational Vivid Hot Matte Laquer 60 Tease

Povezane teme: sjaj za usne, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup In The City: Rekapitulacija 4. sezone

Došlo je vreme za sabiranje utisaka...