Mat tečni ruž kao ajlajner

Razne okolnosti mogu dovesti do toga da neki kozmetički proizvod upotrebite u svrhu kojoj prvobitno nije namenjen. Žene su poznate po svojoj snalažljivosti, pa tako karmin često može da završi na obrazima umesto rumenila, ili da šampanj senka posuži kao hajlajter. Ipak, jedna od najvećih revolucija u procesu šminkanja, bar kad je reč o dvostrukoj primeni makeup proizvoda, dogodila se na društvenim mrežama i to u trenutku kada je tečni karmin dobio sasvim novu i prilično neočekivanu ulogu - ulogu ajlanera! I znate šta, slobodno možemo reći da ju je “odigrao” sjajno!

Cat eye look u bojama koje ostavjaju bez daha, fenomenalno rešenje i pravo makeup osveženje! Ali kada vidite efekte u ogledalu, biće vam jasno zašto je ova ideja zagospodarila Internetom brzinom svetlosti!

Otvorite vrata nove dimenzije
Nemate kod sebe ajlajner ili vam nedostaje adekvatna, upadljiva boja koja će se savršeno uklopiti uz vaš outfit, koja će istaći svu lepotu vaših očiju i pokazati da ste hrabri i kreativni? Ne brinite, biće vam potreban samo mat tečni ruž za usne i četkica za ajlajner!

Izaberite boju po želji, nanesite karmin na oštru četkicu pod uglom i prvo izvucite probnu liniju na nadlanici kako biste ujednačili boju i uverili se da je debljina linije odgovarajuća. Ako je sve u redu, pređite na kapak. Kada završite iscrtavanje, sačekajte da se boja prosuši, a potom je “obezbedite” slojem transparentnog mineralnog pudera. Ne zaboravite da ruž mora biti mat kako bi se jednostavno naneo, brzo osušio i bio postojan. Sjajni karmini imaju tendenciju da se razmazuju i blede, teško se nanose i ostavljaju brazde na kapku, zato je bolje da ne eksperimentišete sa njima.

Avantura koja traje celu noć

Zbog brzog tempa života i hroničnog nedostatka vremena, postali smo opsednuti željom da naši kozmetički proizvodi budu što postojaniji, ali teško je naći ajlajner koji može da ostane na kapcima čitavog dana ili noći, a da njegova formula nije vodootporna ili u gelu. Upravo u ovakim situacijama na scenu stupa mat tečni karmin koji se brzo nanosi, klizi po kapku i ostaje netaknut sve dok ne odlučite da je došlo vreme za skidanje šminke.

Pomerite granice, srušite pravila
- Ako priželjkujete nešto zaista posebno, odlučite se za fantastični ombre efekat. Jedan deo linije iscrtate običnim, crnim ajlajnerom, a drugi deo tečnim mat karminom, i ombre je spreman!

- Posebno obratite pažnju na bordo i ljubičaste tonove, jer ove boje odlično pristaju očima i dodatno ih ističu.

- Ajlajner u bojama koje su vam donedavno krasile usne, namenjen je pre svega damama avanturističkog duha. Ukoliko crveni ajlajner nikada nije bio na vašoj must-try listi, možda je sada pravi trenutak da ga isporbate.

Bezbednost na prvom mestu

Ljudi su postali vrlo inventivni kada je reč o primeni jednog proizvoda u različite kozmetičke svrhe. Iako neka rešenja zaista izgledaju sjajno na licu i mogu da vam uštede i vreme i novac, postoji par razloga koji sa pravom izazivaju sumnju i otvaraju pitanje bezbednosti.

Stučnjaci se slažu da su trikovi u šminkanju poželjni; da ih treba koristiti pametno i sporadično, dakle, onda kada situacija zahteva poseban look, a ne na svakodnevnom nivou.

Nanošenje nenamenskih proizvoda na osetljive regije, zahteva poseban oprez. Karmini poseduju aditive, boje i pigmete koji nisu uvek bezbedni za područje oko očiju i mogu izazvati iritaciju. Takođe, bakterije iz vaših usta lako mogu da završe na karminu, a potom se prenesu na oči i tako dovedu do infekcije. Zato kupujte samo proverene brendove i pažljivo čitajte preporuke na deklaraciji.

Pročitajte više o: Kako se pravilno popravlja tečni ruž

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline SuperStay Matte Ink Lover

    Poručite odmah
  • Maybelline SuperStay Matte Ink Heroine

    Poručite odmah
  • Maybelline SuperStay Matte Ink Pioneer

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, oči, ruž

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Serum za negu kože u korektoru: Otkrivamo beauty novitet koji je pokupio sve naše simpatije!

S obzirom na “prašinu” koju je podigao na društvenim mrežama, nismo mogli da ne isprobamo novi Bare With Me serum za negu kože u korektoru brenda NYX ...