Minimalizam je IN by Dunja Jovanić

Već godinama pričam o tome kako je „manje uvek više“, kako je sve neutralnija šminka u trendu, zatim o monohromatskom trendu. Međutim, najnoviji trend je minimalizam do daske! :)

Konture, hajlajteri, jarki ruževi, trepavice do plafona, rumenilo kao da ste upravo stigle od bake sa sela – sve to sada ostavite sa strane.

Akcenat je na prirodnoj koži i „bogatim“, ali ne i prenaglašenim obrvama. 

Kada je reč o koži, ona treba da izgleda zdravo – ne previše sjajno i ne previše mat. Drugim rečima, prirodni finiš je ono čemu težimo i to je baš ono što nudi Maybelline New York Super Stay 24H tečni puder (ja koristim nijansu 32 Golden).

Minimalizam je IN by Dunja Jovanić

Korektor koristite tek toliko da pokrijete nepravilnosti i podočnjake.

Birajte boju koja se savršeno stapa sa vašim puderom, dakle nikako nijansu ili dve svetliji. 

Ukoliko osećate potrebu da malo utoplite lice, predlažem vam konturisanje pomoću nešto hladnijih nijansi i bez šljokica.

Za to možete da koristite tamniju nijansu iz Maybelline New York Master Sculpt seta, koja će vam dati baš taj prirodan efekat koji želimo da postignemo. 

Što se tiče obrva, one treba da izgledaju bushy ili u prevodu na srpski „žbunasto“. :)

Ukoliko ne možete da se pohvalite prirodno „žbunastim“ i gustim obrvama, koristite tehniku soap brows, što znači da pre nego što popunite obrve, začešljate ih na gore koristeći sapun. Naći ćete mnogo tutorijala o ovoj tehnici na YouTube-u. 

Ako imate prirodno guste obrve, onda je dovoljno da ih začešljate maskarom za obrve Maybelline New York Brow Fiber Filler, koja će im dati dodatnu gustinu, ali i boju. A onda na mestima gde vidite da vam fali po koja dlačica, koristite Brow Precise olovku za obrve, kojom ćete iscrtavati sitne dlačice tako što ćete je koristiti sa što manje pritiska. 

Na kraju, stavite balsam za usne kako bi izgledale sočno i spremne ste za vaš dan!

Pročitajte više: Savršene crvene usne za samo 1 minut

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Superstay 24h

  • Maybelline New York Master Sculpt

  • Maybelline New York Brow Precise Fiber Filler

  • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil Soft Brown

Povezane teme: tečni puder, puder, dunja jovanić, imfashionbabe, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Maybelline New York Instant Eraser korektor je postao još bolji! Evo šta je NOVO!

Opsesija ovim korektorom krenula je sa svetske scene. Gigi Hadid i ostali top modeli i svetski poznate influenserke preporučivale su ovaj korektor i p...