Najbolje konturisanje za izlazak

Pred svaki izlazak, pošto osmislite udarnu odevnu kombinaciju, vreme je za šminku koja će savršeno pristajati čitavom stajlingu. Međutim, na šta treba posebno obratiti pažnju?

Što se tiče konturisanja lica - to je kompleksna radnja kojom bi trebalo istaći ono najlepše na licu. Svaka dama zna za pravilo „manje je više“, ali ne treba zaboraviti segmente večeri koje vaša šminka treba da „pokrije“, da se izrazimo tako.

Klasika je uvek dobar izbor


Posebno ako se u ovom domenu još uvek niste izveštile, nemojte eksperimentisati pred sam izlazak. Rezultat toga biće nepotrebna nervoza, kašnjenje, a da ne pričamo o tome što će se najverovatnije na vašem licu videti da ste skidale šminku i žurno stavljale novi sloj te izazvale crvenilo ili pak izašle iz kuće sa makeup greškama koje i te kako umeju da se potkradu.

Zato je najbolje držati se klasike. Istaknite jagodice, nanesite malo više bronzera nego obično, kao i hajlajtera, i trudite se da nedovoljno našminkane oči nikako „ne spajate“ sa jarkim karminom. Vaš izgled delovaće nedovršeno, a pogled prilično umorno, što svakako nije look ludog nočnog provoda.

Konturisanje očiju i nosa

 

Ono što se često događa na velikim okupljanjima svakako je fotografisanje, a posebna pažnja pružena konturisanju nosa, a zatim i očiju prema njihovom obliku – veliki je plus. Mnoge žene dosta truda ulažu u „masteriranje“ u ovom domenu, kako bi u bilo kojoj situaciji izgledale savršeno. Takođe, vaš izgled ne bi trebalo da se drastično menja pri različitom svetlu te za izlazak važi sledeće pravilo: vaše pravo lice mora biti viđeno u svom punom sjaju, jer ono to zaslužuje.

Zato se trudite da pred izlazak izdvojite dovoljno vremena za konturisanje i tako pospešite vaše najlepše crte lica za bilo kakvu priliku.

Boje su u modi


Nemojte se plašiti da za izlazak konturišete lice nešto tamnijim tonovima nego što to činite kada je neki dnevni događaj u pitanju. Posebno u slučaju da vaše usne krasi izuzetno taman karmin.

Takođe, ne zaboravite da matirate lice na kraju (tamnije delove tamnijim, a svetlije svetlijim kompaktnim puderom). Svoje veštine konturisanja s ponosom pokažite u svakoj večernjoj varijanti!

Pročitajte još: Senke za sve boje očiju

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Master Contour Duo V

    Poručite odmah

Povezane teme: konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Događaj koji se prepričava: kafa, šminka i influenseri

Kada se najuticajniji influenseri makeup industrije okupe na jednom mestu, to mora da je iz veoma bitnog razloga. Pogledaj ko je sve bio na predstavlj...