Najbolje senke za braon oči

Kao i pri odabiru drugih makeup proizvoda, tako i za senke, veoma je važno da odabereš adekvatnu nijansu kako bi na najlepši način istakla svoje oči. Kada su u pitanju smeđe, braon oči, budi srećna jer imaš najzahvalniju boju očiju kada je izbor senke u pitanju.

Tamno smeđe oči

Ukoliko imaš nešto tamniju nijansu braon boje očiju idealan izbor za svaki dan jesu zemljane ili nude nijanse. Na taj način dobićeš prirodan i zdrav izgled očiju i kapaka. Nude nijanse istaći će boju očiju ali će im i pokloniti blistavost i svežinu. Savet stručnjaka jeste da to budu svetle boje, bež nijanse, a povremeno se poigraj i sa bronzanim i nešto tamnijim bojama.

Za večernju varijantu sa nešto više glamura, biraj zagasite nijanse senki za oči. Braon smokey eye sa primesama crne biće pun pogodak kada je izgled braon očiju u pitanju. Ono što je važno jeste da obratiš pažnju kako ne bi "zapušila" oči tako što ćeš na vrh donjeg kapka naneti samo trunku svetle ili sedefaste senke.

Svetlo smeđe oči

Svetlo smeđe oči idealne su za kombinovanje boja i nijansi. Profesionalci preporučuju zelenkaste tonove, posebno onda kada su svetle oči u paketu sa tamnijom kosom.

Odvaži se ovog leta! Izaberi jarke boje, neka na tvojim očima zablista ljubičasta, žuta ili pak rojal plava nijansa koje će se najbolje uklopiti sa nežnim nijansama, poput roze ili boje breskve koje mogu da posluže kao idealna kombinacija, a i boja za konturisanje.

Zlatno smeđe

Oči boje ćilibara ili zlatnosmeđe oči, ulepšavaj senkom boje lavande, koja je baš popularna ove sezone ili metalik sivom. Pastelne ljubičaste nijanse mogu da učine da braon oči dobiju fini odsjaj koji je posebno privlačan leti uz bronzani ten. Dok metalik sive nijanse, zbog njihovog svetlucanja dodatno ističu zlatno smeđe oči.

Ne plaši se eksperimentisanja!

Budi inovativna i napravi svoju idealnu kombinaciju boja, sada kada znaš koje nijanse tebi pristaju.

Pročitaj još: Nauči kako da kombinuješ boje u šminkanju

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Matchy Matchy Monochromatic Berry

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Palette - Brights

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

  Poručite odmah
 • Urban Decay Naked Cherry Eyeshadow Palette

 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Povezane teme: šminka, senke za oči, oči, večernja šminka, dnevna šminka, nude, leto, iskopiraj izgled, Urban Decay, Loreal Paris, Maybelline New York, primer, NYX

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sjaj za usne koji se ne razmazuje i postojan je cak do 16h - da moguće je! Predstavljamo ti Shine Loud sjaj za usne!

Dolazak jeseni u nama budi novi entuzijazam kada je šminka u pitanju, pa u svoje nesesere dodajemo boje i kolorite koji odgovaraju tom dobu. Predstavl...