Najbolji makeup proizvodi za početnice u šminkanju

Mlade devojke se uvek pitaju kada je pravo vreme za korišćenje šminke i sa kojim preparatima bi trebalo da krenu i sigurnim koracima uđu u magični svet šminkanja.

Za početak, najbolje je da u svoj neseser ubaciš nekoliko osnovnih proizvoda, kao što su tečni puder, maskara, kao i karmin u nekoj prirodnoj nijansi.

Tečni puder

Kada biraš tečni puder, najbitnije je da odabereš adekvatnu nijansu, kako bi se lepo slagao sa tvojim prirodnim tenom i kako prilikom nanošenja ne bi bilo vidljivih oštrih prelaza.

Ukoliko ti je najveći problem prosijavanje u toku dana, odluči se za tečni puder sa mat formulom, koji će ti dati savršen dugotrajan mat izgled.

Maskara

Ono što svaka početnica mora da ima u svom neseseru, pored tečnog pudera, jeste i maskara. Za dan i svakodnevno korišćenje je najbolje da ne koristiš vodootporne maskare. Neka tvoj izbor bude maskara koja će trepavicama dati volumen i koja ne ostavlja grudvice.

Nude karmin

Za kraj je potrebno da malo života i sjaja daš i svojim usnama. Nude karmini su odličan izbor jer nisu previše upadljivi, a prirodna boja usana je odlična za svaki dan. Ako želiš da ti karmin što duže ostane na usnama, a opet da se zbog svoje teksture jednostavno nanosi i popravlja, odluči se za tečni mat karmin u nude nijansi koja ti se najviše dopadne.

Pročitaj još: Kompletan vodič za prirodni makeup look

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Super Stay 24H Foundation

  Poručite odmah
 • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express Mascara

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 05 Loyalist

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Super Stay Matte Ink 10 Dreamer

  Poručite odmah

Povezane teme: maskara, karmin, ruž, tečni puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 7 laganih tečnih pudera za leto

Važno je izabrati pravi letnji puder, koji će držati šminku na mestu, neće dozvoliti razlivanje, a ujedno će omogućiti koži da nesmetano diše. Mi ti p...