Najbolji makeup trikovi za suvu kožu: Kako da tvoja suva koža izgleda savršeno

 

Dubinsko čišćenje je najvažnije

Svako veče pred odlazak na spavanje i ujutru nakon buđenja čišćenje lica je obavezno. Takođe, upotreba hidratantne kreme je nešto što ne smeš da izostaviš, dok je eksfoliranje kože poželjno raditi jednom u toku nedelju dana. Hidratantna krema je jedno od najmoćnijih oružja u borbi sa suvom kožom lica, i ujedno najveći saveznik tvoje šminke tokom zime. Ona hrani kožu i vraća njenu elastičnost, samnjujući tako mogućnost pojave bora. Biraj kremu prema tipu kože koji imaš i uvek pažljivo proveravaj spisak sastojaka koji se nalazi na pakovanju.

Neguj svoju kožu

Sledeći korak ka savršenoj koži je nanošenje tečnog pudera. Pri izboru pudera važno je izabrati proizvod koji ne samo da prikriva nedostatke po koži već se i brine o njoj. Pitaš se šta mislimo pod tim? Veliki broj proizvoda ovog tipa, naročito oni sa mat formulom, dodatno isušuju kožu. Kako je tečni puder deo šminke koji najduže stoji na koži tokom dana, zaista ne želiš da dodatno otežavaš svojoj koži noseći proizvod koji je isušuje. Zato biraj tečni puder na bazi ulja koja će štititi tvoju kožu i obezbediti joj potrebnu količinu vlage tokom celog dana.

Lagani kompaktni puder

Bez obzira na to što ti ovo većina prodavaca neće priznati, suva koža baš i “ne voli” kompaktne pudere. Zato uvek biraj laganije formule koje ćeš nanositi širokom četkom na lice. Trudi se da ne preteruješ sa količinom kompaktnog pudera, jer vrlo lako možeš čak i nevidljive nedostatke na licu pretvoriti u upadljive na prvi pogled.

Usne su važan detalj

Suve i ispucale usne su često verni pratilac suve kože lica. Osim neprijatnog osećaja, suve usne su detalj koji kvari celokupan izgled. Zato je potrebno brinuti o njima i negovati ih na pravi način. Neka ti upotreba balzama za usne postane rutina, čak i trenucima kada dan provodiš kod kuće. Izbegavaj mat ruževe, jer njihova formula dodatno isušuje usne. Biraj ruževe koji hidriraju usne, a jednom nedeljno obavezno napravi piling kako bi uklonila sve mrtve ćelije sa površine.

Pročitajte još o: 5 stvari koje ne smete da radite ako imate suvu kožu

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'oreal Paris Hydra Expert Dry And Sensitive Skin

    Poručite odmah
  • L'oreal Paris True Match

    Poručite odmah
  • L'oreal Paris True Match Compact Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, tečni puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si znala da bi čak 85% žena prešlo na Super Stay tečni puder od Maybelline-a New York*?

Osećaj laganosti i osećaj da koža diše čak i kada je prekrivena puderom je nešto ka čemu svi težimo i ono za kakvom formulom svi tragamo, možda deluje...