Najbolji saveti za maskaru by @anastasijastasha – drugi deo

Pre čitanja mojih saveta i trikova kada je maskara u pitanju, bacite pogled na prvi deo jer možete saznati puno korisnih stvari.

1. Ukoliko volite vodootpornu maskaru, evo jednog super trika


Verovale ili ne, duže će vam trajati ukoliko kao prvi sloj nanesete običnu, a zatim stavite vodootpornu maskaru. Na kraju dana ćete i lakše skinuti maskaru sa očiju.

2. Ako su vaše trepavice tanke ili previše svetle, nanesite maskaru sa obe strane

Počnite „naopako“, stavljajući maskaru sa unutrašnje strane, strane bliže kapku, a zatim je stavite normalno. Na ovaj način možete lako da postignete efekat veštačkih trepavica.

3. Još jedan super trik kada je vaša maskara pri kraju i niste stigle da kupite novu

Pre nego što krenete da stavljate maskaru, stavite bočicu u posudu sa vrelom vodom. Ovo će razraditi formulu, i biće više tečnija, tj. proizvod koji se praktično zalepio sa strane unutrašnjosti pakovanja biće dostupan samoj četkici.

4. Maskara na donjim trepavicama


Ukoliko volite da stavljate maskaru na donje trepavice i ako vam se često desi da našminkate i podočnjake kao i meni, preko setovanih podočnjaka stavite kašičicu pre nanošenja maskare. Ovaj trik naravno možete iskoristiti i za gornje trepuške. Kašiku možete i okrenuti ka spolja i uz pomoć nje sa maskarom uviti dodatno trepavice (ovaj trik je za one koje nemaju uvijač za trepavice a žele dodatni efekat).

5. Kupite čistu četkicu za zube i koristite je za oči

Ma koliko ovo ludo zvučilo, odlično se pokazalo u slučajevima kada nanesete previše maskare i stvore se grudvice. Čistom (nikako korišćenom četkicom za zube, zbog bakterija) prođite, tj. češljajte trepavice i grudvice od maskare će nestati.

6. Maskara ne mora samo da se koristi za trepavice!


Nađite (braon) nijansu koja odgovara boji vaših obrva i njom možete da popunjavate vaše obrve. Ne zaboravite da prvo sa četkice uklonite višak maskare maramicom, a potom lagano pređite preko obrva. Na ovaj način ih jačate i popunjavate, a ovaj trik možete koristiti i za setovanje obrva i maskara će sve dlačice držati na jednom mestu.

7. Maskara na kosi


Pored primera iznad, maskarom odgovarajuće nijanse možete farbati sede, ukoliko ih imate na kosi a niste stigle da prefarbate koren. Samo vodite računa da ne obojite kožu, već samo dlaku. :)

Pogledajte prvi deo: Najbolji saveti za maskaru by @anastasijastasha – prvi deo

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris False Lash Superstar X Fiber

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris False Lash Superstar 01

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Volume Collagen Million Lashes

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Mega Volume Collagene 24H

  Poručite odmah

Povezane teme: maskara, oči, stashafashion

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Podizanje kapaka šminkom: korak po korak

Saznaj na koji način da tvoji spušteni kapci dobiju dubinu i oblik. Podmladi kapke u samo nekoliko koraka uz pomoć ovih trikova...